André van Duin in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André van Duin in DWDD

André van Duin over DWDD-optreden: ‘heb nog nooit eerder zoveel reacties gehad’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

André van Duin is compleet overweldigd van alle reacties die hij ontving na zijn optreden en gesprek in De Wereld Draait Door gisteren. "Het is extreem."

André kwam onder meer vertellen over zijn recent overleden man Martin Elferink, iets dat hem uiteraard nog altijd veel pijn en verdriet doet. Ook zong hij een Nederlandse vertaling van La Boheme van Charles Aznavour, Matthijs van Nieuwkerks favoriete artiest. In gesprek met het AD vertelt André dat hij nog nooit eerder in zijn carrière zoveel reacties kreeg na een tv-optreden. 

Overweldigend

"Het is extreem, ik wil niet overdrijven, maar ik denk dat ik 150, 160 sms’jes en mailtjes heb. En als je op Twitter kijkt, is er al helemaal geen doorkomen aan", aldus André. "Iedereen geeft complimenten: wat heb je mooi gezongen, we zaten in tranen op de bank. Het hele land is blijkbaar ontroerd, het is Heel Holland Huilt." En inderdaad: op Twitter is er geen doorkomen aan. Hier een greep uit de vele reacties.

André en Matthijs

Toch moest André in eerste instantie nog even nadenken over de uitnodiging van Matthijs. Hij zag er ook best wel tegenop. "Straks zit je live op tv, stel dat je overmand wordt door emoties en je niet meer uit je woorden komt. Dan loopt zo’n gesprek helemaal vast", legt hij uit. Dat gebeurde niet; het werd een tv-moment om nooit te vergeten.

Matthijs moet blijven!

André heeft Matthijs - "een innemende man" - altijd bewonderd, vertelt hij. "Heel jammer dat hij juist nu weggaat. Het zou prachtig zijn als hij nog even kon blijven tot na de crisis." En dat vinden meer mensen: al eerder riepen kijkers Matthijs op om nog even te blijven met DWDD tot het ergste deel van de coronacrisis is afgelopen. Het lijkt erop dat dit niet gaat gebeuren: 27 maart is de allerlaatste DWDD en 30 maart staat Margriet van der Linden alweer klaar om 'm op te volgen met haar talkshow M.

Lees verder