André van Duin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André van Duin

André van Duin zoekt naar ‘wat afleiding’ op zijn verjaardag

|
|

Laatste update:

André van Duin is vandaag 73 geworden en geeft een openhartig interview in De Telegraaf. De Heel Holland Bakt-presentator zit in een zware periode sinds zijn man Martin Elferink in januari overleed aan de gevolgen van botkanker. André zegt toch zijn verjaardag te vieren. "Ja, wat afleiding, je kunt er maar beter wat van maken"

Met vrienden uit eten

Het is de eerste verjaardag die André van Duin zonder zijn geliefde viert, maar hij wil er toch even bij stilstaan. Hij gaat met vrienden uit eten en bowlen, vertelt hij in het interview.

André van Duin zoekt naar ‘wat afleiding’ op zijn verjaardag

Steun van collega’s

Vorige week was de komediant voor het eerst sinds Martin Elferinks overlijden op tv te zien, in Doorbakken met Irene Moors. André had het er zwaar mee maar gelukkig werd hij enorm gesteund door zijn collega’s en de HHB-deelnemers.

"Ik werd net als anders opgehaald en naar de studio gebracht, voor het eerst zonder Martje. Ja dat was gek, dat zijn van die momenten... Dat is zwaar en natuurlijk komt er dan een traan. Maar eenmaal daar was het een warm bad met al die bakkers, die Martin ook allemaal gekend hebben en, ja, dat deed me wel goed."

André van Duin blij met beslissing om te blijven

Eerder hadden André en Martin het plan om te verhuizen naar Amsterdam, maar na het verlies zag Van Duin daarvan af. Een goede beslissing vindt hij nog steeds.

"Alle spulletjes die we eigenlijk hadden gekocht voor het appartement waar ik zou gaan wonen zijn nu hier afgeleverd. Daarom wordt er hier en daar wat opgeknapt, nieuw vloerbedekkinkje in een kamer en zo. Een frisse wind erdoor. Ik ben blij dat ik dit huis net op tijd niet heb verkocht. Dan was ik nog niet jarig geweest."

Eerbetoon

Eerder deelde André van Duin zijn verdriet op Facebook in een emotioneel bericht. Ook Heel Holland Bakt en Omroep Max stonden stil bij het overlijden van Martin Elferink met een mooi eerbetoon.

Lees verder