Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin
OphefHollywood

Alec Baldwin haalde volgens FBI wel trekker over op filmset Rust

|
|

Laatste update:

Na maanden van onderzoek zijn er belangrijke vorderingen rond het schietincident tijdens opnames van de film Rust, waarbij cameraregisseur Halyna Hutchins om het leven kwam. Hoewel acteur Alec Baldwin zelf ontkent dat hij de trekker overhaalde, stelt de FBI dat het wapen niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde...

 

Trekker wél overgehaald

In oktober vorig jaar schoot Alec de 42-jarige cameravrouw neer. Ook een andere regisseur raakte gewond. De FBI heeft het wapen dat door de acteur op de filmset van Rust werd gebruikt onderzocht en concludeert dat het toch echt Alec zelf was die de trekker overhaalde, meldt GMA.

Ongeluk

Volgens de FBI is er geen bewijs dat er opzet in het spel is en stelt dat er waarschijnlijk sprake is van een ongeluk. De repetities vonden plaats met een wapen dat niet geladen had moeten zijn. Toch bevatte het kogels. Gek genoeg zou het wapen dat Alec gebruikte al op eerdere momenten zijn afgegaan. Op de munitiekist werden alleen vingerafdrukken van wapensmid Hannah Gutierrez gevonden.

Bloed onder de nagels

In de afgelopen maanden heeft de acteur, bekend van onder meer The Departed, bij verschillende mensen het bloed onder hun nagels gehaald. Zo zei hij in een interview dat hij zich niet verantwoordelijke voelde voor de dood van Halyna. Ook interviewde hij tot afschuw van zijn volgers Woody Allen, die ervan beschuldigd wordt zijn adoptiedochter te hebben misbruikt.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder