Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin

Man Halyna Hutchins woest op Alec Baldwin

|
|

Laatste update:

De man van de omgekomen cinematografe Halyna Hutchins is boos dat Alec Baldwin een interview heeft gegeven over het dodelijk ongeluk tijdens de opnames van western Rust.

Dat vertelt Matt Hutchins donderdag in een interview met ABC News, dat daar woensdag de eerste beelden van naar buiten bracht.

'Ik werd zo kwaad'

In het interview dat Alec begin december gaf vertelde de acteur en producent van Rust dat hij zich niet verantwoordelijk voelt voor de dood van de 42-jarige Halyna Hutchins. "Het idee dat iemand die het wapen vasthad en ervoor heeft gezorgd dat het afging niet verantwoordelijk is, vind ik absurd", zegt de weduwnaar daarover. "Ik werd zo kwaad toen ik dat zag. Ik was kwaad dat hij zo gedetailleerd over haar dood praatte en vervolgens geen verantwoordelijkheid nam terwijl hij net had beschreven hoe hij haar had gedood."

Onderzoek in volle gang

Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang, laat een woordvoerder van het district Santa Fe in de staat New Mexico weten aan Deadline. Matt, die een 9-jarige zoon met de cameravrouw heeft, heeft de producenten van de film inclusief Baldwin aangeklaagd. Zij hebben daarop via hun advocaten laten weten dat Alec, Halyna en de rest van de crew vertrouwden op de wapenexpert op de set en degene die over de rekwisieten, zoals het gebruikte wapen, ging. Dit is trouwens niet de enige aanklacht tegen Alec: hij is ook aangeklaagd voor 'roekeloos gedrag' op de set.

De wapenexpert van dienst, Hannah Gutierrez-Reed, heeft op haar beurt weer de leveranciers van de munitie die voor de film werd gebruikt aangeklaagd, omdat deze Seth Kenney en het bedrijf PDQ Arm and Prop een mix van oefenpatronen en echte kogels zou hebben aangeleverd. Ze zouden daarbij hebben aangegeven dat het om alleen de 'oefenkogels' ging, waar geen kruit of kogel inzit.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder