Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin
HollywoodOphef

Alec Baldwin flink onder vuur na interview met Woody Allen

|
|

Laatste update:

Alec Baldwin sloeg volgens veel van zijn volgers nogal de plank mis door de omstreden regisseur Woody Allen te interviewen. De acteur heeft volgens hen 'de domste keuze ooit gemaakt'.

Alec 'ontving' Woody gisteren in een uitgebreide Insta-livesessie. Hij zette de mogelijkheid om live mee te praten uit.

'Hoe wil je je carrière nog meer om zeep brengen?'

"Dus dan ben je Alec Baldwin, een man die vorig jaar een collega om het leven bracht tijdens de opnames van de film Rust. Iets waarvoor hij eigenlijk nauwelijks verantwoordelijkheid heeft genomen. En dan denk je dat het een goed idee is om Woody Allen te interviewen?! De man die ervan beschuldigd is zijn adoptiedochter Dylan misbruikt te hebben en vervolgens met de adoptiedochter van zijn voormalige geliefde Mia Farrow is getrouwd... hoe wil je je carrière nog meer om zeep brengen?", aldus een kwade volger.

'Zeg je filmcarrière maar vaarwel'

Een ander zegt: "Wow, hij zet tijdens het gesprek de optie uit om commentaar te geven. Dat zegt genoeg: meneer wil geen tegenspraak hebben, want stel je toch eens voor dat iemand een lichte vorm van kritiek heeft. Nou beste Alec, zeg je filmcarrière maar vaarwel."

Alec haalt uit

Voorafgaand aan het interview liet Alec, die voor de zevende keer vader wordt, al weten geen zin te hebben in eventuele kritiek. "Laat me vooropstellen dat ik GEEN BEHOEFTE heb aan waardeoordelen van anderen en schijnheilige reacties. Ik ben OVERDUIDELIJK iemand met mijn eigen waarden en normen en het kan me NIET SCHELEN wat iemand anders ervan vindt. Als jullie vinden dat er een zaak moet komen in de vorm van een HBO-documentaire, dan is dat jullie probleem."

Allen v. Farrow

Alec verwijst hiermee naar de HBO-documentaire Allen v. Farrow, over de beschuldigingen van seksueel misbruik van Woody's adoptiedochter Dylan. De regisseur zou haar op 7-jarige leeftijd hebben misbruikt, iets wat hij zelf altijd heeft ontkend. Het interview van Alec volgt op de publicatie van Woody's boek Zero Gravity, dat begin juni werd uitgebracht.

Woody Allen en Alec Baldwin

De acteur en regisseur werkten al een paar keer samen, onder meer aan de films Allen on Alice (1990), To Rome With Love (2012) en Blue Jasmine (2013). Alec is ook een van de mensen die Woody altijd is blijven verdedigen terwijl hij onder vuur lag wegens vermeend misbruik.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder