Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin

Bizar: 'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan'

|
|

Laatste update:

Na het vreselijke ongeluk waarin Alec Baldwin per ongeluk iemand doodschoot op de filmset, komen er steeds meer details naar buiten. Zo werd al bekend dat er in het geweer waarmee Alec schoot een echte kogel zat, maar nu zijn er nog meer bizarre details bekendgemaakt.

Al eerder afgegaan

Het wapen waarmee het schot was gelost, zou namelijk al eerder zijn afgegaan zonder dat dit de bedoeling was, zo vertellen bronnen aan Los Angeles Times. Alecs stuntdubbel zou vorige zaterdag al twee schoten hebben gelost met het wapen dat 'koud' hoorde te zijn, wat betekent dat er geen munitie in zou moeten zitten. Hierop had een onderzoek moeten volgen, maar de veiligheidsregels werden niet goed nageleefd op de set, zo blijkt nu. "Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren. Het enige wat ze wilden was haasten, haasten, haasten", vertelt een lid van de filmploeg.

Slechte arbeidsomstandigheden

Uren voordat het incident plaatsvond, was een deel van de filmploeg van de set weggelopen uit protest tegen de arbeidsomstandigheden: lange uren, veel reizen en achterstallig salaris. Ook was er al eerder een klacht ingediend over de veiligheidsprotocollen, die niet strikt werden nageleefd. "De veiligheid van onze cast en crew is de topprioriteit van Rust Productions en iedereen die bij het bedrijf betrokken is", zei Rust Movie Productions in een verklaring. "Hoewel we geen officiële klachten hebben ontvangen over de veiligheid van wapens of rekwisieten op de set, zullen we onze procedures intern evalueren terwijl de productie wordt stilgelegd."

Alec zelf zegt enorm in schok te zijn en te zullen meewerken met het politieonderzoek. Hij is niet aangeklaagd. Dit bizarre verhaal wordt ongetwijfeld snel vervolgd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder