Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin

Alec Baldwin schiet per ongeluk vrouw dood op filmset

|
|

Laatste update:

Een héél bizar en schokkend moment op de set van western Rust: Alec Baldwin, die hier naast acteur ook als co-producent optreedt, heeft een dodelijk schot gelost waardoor de 42-jarige Halyna Hutchins, de cameraregisseur van de film, om het leven kwam.

Dat meldden Amerikaanse media op basis van verklaringen van de lokale autoriteiten. De eveneens 42-jarige regisseur Joel Souza raakte gewond, maar is buiten levensgebaar. Halyna overleed in het ziekenhuis, enkele uren na het incident.

Hoe kon dit gebeuren?

De opnames van de film zijn natuurlijk stilgelegd, al is een film nog het laatste waar de cast, crew en nabestaanden van Halyna momenteel aan denken. Een onderzoek naar het bizarre incident - dat doet denken aan het dodelijke ongeluk op de set van The Crow - is in volle gang - er is nog niemand aangeklaagd. Het '19de eeuwse-vuurwapen' dat Alec gebruikte zou geladen zijn met losse flodders, maar daar ging dus iets gruwelijk mis.

Halyna Hutchins:

Alec 'in tranen'

"Iedereen is compleet ontdaan door de tragedie van vandaag’’, meldt het productiebedrijf achter Rust in The New York Post. "We betuigen de familie en geliefden van Halyna ons diepste medeleven en werken volledig mee aan het onderzoek van de politie van Sante Fe.’’ De lokale krant Santa Fe New Mexican beschreef dat Alec in tranen was terwijl hij een telefoongesprek voerde buiten het sheriffkantoor, waar hij werd verhoord, maar weer werd vrijgelaten. Op foto's zat Alec aan de rand van een parkeerterrein "voorovergebogen met zijn handen op zijn knieën".

Alec Baldwin heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de gebeurtenissen.

Lees verder