The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland

Advocaat Ali B in Beau: Seks ‘met volledige instemming’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de nieuwe aflevering van #BOOS vertelde een vrouw die acht jaar geleden meedeed aan The Voice, dat zij verkracht zou zijn door coach Ali B. Er zijn twee officiële aangiftes tegen hem gedaan. De advocaat van de rapper, Bart Swier, was gisteren bij Beau te gast en daar ontkende hij de aantijgingen. 

‘Volledige instemming’

Ali denkt de situatie van de eerste aangifte te herkennen, ook al is het anoniem", vertelt Swier in de uitzending van Beau, waarin ook columnist Angela de Jong te gast was. "Als het de vrouw is van wie hij denkt dat het is dan heeft hij wel seks met haar gehad, absoluut. Maar met volledige instemming van haar.

Er was ook een vrouw die sprak over seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens een schrijverskamp. “Hij heeft geen idee wie dit is”, zegt Swier. De twee aangiftes waren overigens niet de enige klachten die de #BOOS-redactie over Ali B ontving. 

Instagram Ali B

Ali heeft zelf schriftelijk via Instagram gereageerd op de aflevering. “Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering.” 

Lees verder