beau van erven doorens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
beau van erven doorens

Beau van Erven Dorens over The Voice: 'Vieze oude mannen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een soort 'gentlemen's agreement': oftewel machthebbende mannen die elkaar de hand boven het hoofd houden. Dat is het type sfeer dat Beau van Erven Dorens vermoedt bij The Voice of Holland. De presentator bespreekt de aflevering die Tim Hofman met zijn programma BOOS maakte over het misbruik bij The Voice of Holland vanavond in de talkshow Beau.

Beau: 'De rest praat er niet over' 

"Een heleboel mensen daar wisten dat er gewoon in tien jaar tijd vieze oude mannen - dat mag ik toch wel zeggen, hè? - rondliepen die daar gewoon op de eerste rij, in die stoelen en achter die piano - en wie weet nog meer, zoals een regisseur - zaten uit te kiezen van: 'Die vind ik nou mooi, die ga ik belagen.' Ik merk dat sfeer van een 'gentlemen's agreement' eigenlijk de hele tijd wordt tegengesproken door verschillende partijen alsof het incidenten zouden zijn. Terwijl, ik voel gewoon een soort afspraak van: 'Er zijn een paar mannen die het doen. En de rest praat er niet over.'" 

Angela: 'Angst om het aan te kaarten' 

Televisiecolumniste Angela de Jong staat Beau bij: "En een soort angst om het aan te kaarten. En als het dan aangekaart werd - zoals het voorbeeld van Ali B en de regisseur - als iemand dan zegt: 'Ik heb seks gehad met Ali', dan krijg je de indruk dat die regisseur er totaal niet van geshockeerd is en dat het wel vaker voorkomt.'

Het is het onderwerp van de dag bij de talkshows van vandaag: de uitzending die Tim Hofman maakte voor zijn programma BOOS over seksueel overschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice of Holland.

Lees verder