De Japanse Spider-Man maakt geen grappen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Japanse Spider-Man maakt geen grappen!

8 gestoorde rip-offs van Hollywood-classics!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Films maken is duur dus deze films bespaarden op een origineel idee! Hoewel... De resultaten kúnnen nogal variëren waardoor deze bizarre rip-offs het licht zagen!

Ratatouille

Ratatoing

De Braziliaanse studio Video Brinquedo begon als filmdistributeur, maar merkte iets vreemds. Toen Finding Nemo een megahit werd kochten mensen hún film die er een beetje op leek! Per ongeluk waarschijnlijk, maar de Brazilianen kregen een wereldidee: zodra Pixar met iets nieuws kwam maakten ze een versie van twee knaken. Kippige oma’s zien toch het verschil niet tussen de échte Bliksem McQueen en zijn (uiterst) goedkope Braziliaanse neef.

Alles aan deze namaaksels is cheapo. De films zien er niet uit, bevatten ontzettend veel té lange scènes (om de duur kunstmatig te verlengen) en zijn dan nóg maar 40 minuten lang. Dat doen ze omdat een film minstens 40 minuten moet duren een ‘speelfilm’ te mogen heten.

Nergens wordt dit duidelijker dan in de kopie van Ratatouille. Dames en heren: Ratatoing!

Omdat er tegenwoordig veel minder dvd’s verkocht worden heeft Video Brinquedo de meeste creaties op Youtube gezet. Genieten als je van trash houdt!

Spider-Man

Supaidaman!

Het is Spider-Man, maar niet zoals je 'm kent! Geen Peter Parker in de Japanse Spider-Man, oh nee! De hoofdrol is voor Takuya Yamashiro, een professioneel motorcoureur die een wrak van een UFO vindt. De enige alien die nog leeft doet een bloeddonatie aan Takuya, waardoor hij machtige spinnenkrachten krijgt. Wij hebben altijd geleerd dat je nooit zomaar het bloed van iemand anders in je moet spuiten, maar daarom zijn we waarschijnlijk ook geen Spider-Man.

De boze alien Professor Monster achtervolgde deze UFO en probeert nu de aarde te veroveren. De Japanse Spider-Man vecht de volgelingen in de film en serie van de planeet af, met zijn gigantische vechtrobot. Oh ja, dat waren we vergeten te vertellen: Spider-Man heeft een gigantische vechtrobot.

Voor mensen die Spider-Man een beetje kennen is Supaidaman totaal gestoord, maar in Japan gaven ze daar geen fluit om. Spider-Man is dankzij zijn superrobot zelfs de ‘opa’ van latere series als Power Rangers! De robot werd trouwens geïntroduceerd omdat robots op dat moment ‘in’ waren en een Spider-Man zonder reuzenvoertuig nooit aan zou slaan. Technisch gezien is de Japanse versie géén rip-off, omdat Toei de rechten voor Spider-Man in Japan had op dat moment. Marvel zelf weet zelf ook niet zo goed wat ze met Supaidaman aanmoeten… Wij krijgen het introliedje in elk geval niet meer uit ons hoofd. Hopelijk gaat Spider-Man bij Sony meer deze kant op!

Rambo

Korkusuz

Dit meesterwerkje is een ‘hommage’ aan Rambo: First Blood, Part II. De Turkse actieheld Serdar (Serdar Kebapcilar) moet burgers bevrijden uit een rebellenkamp. Helaas heeft Serdar een bescheiden budget en is Korkusuz een hilarische no-budget-actiefilm!

De film uit 1986 werd door het internet opgepikt en staat daar bekend als Turkish Rambo. We zien nog een aantal Turkse films in deze lijst, omdat er in de jaren 70 helemaal niet op copyright werd gelet. De Turkse filmmakers wilden de mensen gewoon trakteren op een leuk avondje en maakten meer dan 200 films per jaar! Dan kiezen we toch voor de échte Rambo. Heb je de nieuwe trailer al gezien?

Star Wars

Starcrash

Starcrash is een goedkope imitatie van Star Wars uit Italië. Wat is er bijzonder aan? Nou, David Hasselhof speelt een grote rol en zelfs Christopher Plummer doet mee. Alleen omdat hij graag eens naar Rome wilde, maar dat maakt niet uit.

Star Wars verscheen ruim voor Starcrash, maar regisseur Luigi Cozzi houdt vol dat de plannen voor Starcrash al ouder waren. Wij laten het aan u.

E.T.

Badi

Badi is een Turkse poging om het hartverwarmende verhaal van E.T, de neergestorte alien, opnieuw te vertellen. Door de goedkope special-effects is het helaas meer een soort horrorfilm geworden. We worden nog wel eens gillend wakker van Badi’s stem.

The Predator

Robowar

In Robowar achtervolgt een onzichtbare cyborg een groep commando’s door de jungle. Deze Omega-1 (gewoon een vent met een integraalhelm) is op zoek naar de allersterkste soldaat om zijn krachten te meten!

Hoe nageaapt wil je het hebben? Het zou onverdraagbaar zijn als de special-effects niet zo lullig waren! Je kunt er in elk geval om lachen, in tegenstelling tot deze draken.

Star Wars

The Man Who Saved The World

Het verhaal van deze Turkse sciencefictionfilm is niet helemaal hetzelfde als dat van Star Wars, maar er worden wel bijzonder veel beelden uit Star Wars gebruikt, aangevuld met zelf geschoten scènes om een nieuw verhaal te vertellen. Helaas werd hierbij niet gelet op de verhoudingen waardoor de X-Wings eerder een soort Canta lijken en de Death Star een ei.

We begrijpen zelf helaas niet genoeg Turks om chocola van de film te maken. Hier zie je ‘m in z’n geheel. Op bijna elk willekeurig moment dat je The Man Who Saved The World pauzeert denk je ‘wat!?’

Santo, Captain America en (weer) Spider-Man

3 Dev Adam

Het is… Spider-Man! Maar niet zoals je ‘m kent (alweer). In de Turkse film 3 Dev Adam (1973) is Spider-Man de leider van een bende die voorwerpen steelt, veilt en terugkoopt voor vals geld. Spidey heeft geen noemenswaardige krachten (wel een stiletto), behalve dat hij regelmatig uit de dood op weet te staan.

Dood? Ja, want er wordt jacht op hem gemaakt door een Mexicaanse worstelaar én Captain America!

In de jaren 70 was Spider-Man nog niet zo’n fenomeen als nu en dus deden ze in Turkije maar wat! Spider-Man zelf ook: in deze scène vermoordt hij iemand door een rat z’n gezicht te laten opeten. Het is overduidelijk een cavia maar dat mag de pret niet drukken! Sterker nog: het wordt er alleen maar leuker van.

Er zijn nog ontelbare andere voorbeelden, en waarschijnlijk nog veel meer schandalige rip-offs die nooit meer te zien zullen zijn… Dankzij het internet kunnen we gelukkig nog lachen om een deel!

Lees verder