9 dingen die je nog niet wist over David Hasselhoff

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
9 dingen die je nog niet wist over David Hasselhoff

9 dingen die je nog niet wist over David Hasselhoff

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze week vierde David Hasselhoff zijn 67e verjaardag. Een prima excuus om onze jeugdheld eens in het zonnetje te zetten. Hier zijn negen funky feitjes over de onsterfelijke cultacteur!

Voordat The Hoff doorbrak in de hitserie Knight Rider, speelde hij in prettig gestoorde B-films als Starcrash. Doordat hij tijdens de opnames van deze Italiaanse Star Wars-kloon echter voedselvergiftiging opliep, werd zijn rol grotendeels gespeeld door een gemaskerde productieassistent.

Daar houdt de link met Star Wars trouwens niet op. Het had weinig gescheeld of David had Boba Fett gespeeld in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back. De rol van de mysterieuze premiejager ging uiteindelijk naar de Britse acteur Jeremy Bulloch.

Michael Knight is natuurlijk nergens zonder zijn trouwe vierwieler K.I.T.T. Toch ontmoetten David Hasselhoff en de acteur die de stem van de pratende auto insprak elkaar pas een half jaar na de opnames van het eerste seizoen. Het duo sprak elkaar voor het eerst ‘face to face’ op de kerstborrel van de hitserie. Hopelijk bundelen zij opnieuw de krachten in de onvermijdelijke reboot van Knight Rider.

Toen Knight Rider werd opgenomen, was Hasselhoff getrouwd Catherine Hickland. Zij hertrouwde later met een andere acteur genaamd, geloof of het niet, Michael Knight!

De populariteit van Baywatch is voor een groot deel te danken aan de sexy slowmotionshots van de afgetrainde strandwachten. Deze shots zijn echter geboren uit armoe. “We zaten tijdens de productie nogal krap bij kas, dus om het uur vol te maken hebben we snel nog wat shots toegevoegd van rennende vrouwen in badpakken. Dat viel wel in de smaak bij de kijkers.” Bonusfeit: de zwembroek zit hem nog steeds als gegoten!

En hoe! Hasselhoff stond dankzij Baywatch jarenlang vermeld in het Guiness Book of Records als de meest bekeken man op televisie. Meer dan een miljard mensen in 140 landen zagen The Hoff in zijn knalrode zwembroek. In 2011 moest hij het record overdragen aan Hugh Laurie van de hitserie House.

David Hasselhoff speelde de titelrol in de niet al te denderende televisiefilm Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. Hij baalde dan ook dat Samuel L. Jackson uiteindelijk met de rol aan de haal ging. Gelukkig maakte The Hoff alsnog zijn opwachting in het MCU in Guardians of the Galaxy Vol. 2.

9 dingen die je nog niet wist over David Hasselhoff

De cultheld is in Duitsland zo populair, dat hij zelfs zijn eigen museum heeft! Het David Hasselhoff Museum in Berlijn staat vol memorabilia uit de lange en veelzijdige carrière van de acteur. Geen wonder dat dit bedevaartsoord op Tripadvisor vijf uit vijf sterren scoort!

In 2012 ontdekten wetenschappers een nieuw soort krab, met een behaarde borstkas. Net als David! Om die reden werd het beestje omgedoopt tot de Hoff-krab. “Ik vind het een hele eer dat er een krab naar mij is vernoemd”, aldus Hasselhoff. “Maar ik dacht wel bij mezelf, het loopt een beetje uit de hand met die Hoff-verering.”

Lees verder