Dit zijn 6 van de allerslechtste films ooit gemaakt

Door Redactie
Dit zijn 6 van de allerslechtste films ooit gemaakt

Al sinds films bestaan, verdelen ze de meningen van het publiek. Waar sommigen erg lekker gaan op 30 kilo special effects, hebben anderen liever een zoetsappig verhaal over twee kwijlende tieners. Eén ding is zeker, geen enkele film zorgt ervoor dat alle mening-verkondigers dezelfde boodschap verspreiden. Of toch wel? Wij hebben zes films verzameld waar onze nekharen van overeind gaan staan, omdat ze de overtreffende trap van 'slecht' zijn. Ben jij het met ons eens?

Battlefield Earth

Oh, John Travolta. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! John heeft er járen over gedaan om deze film gemaakt te krijgen, met de boodschap dat-ie misschien wel beter zou zijn dan Star Wars. Scientology-oprichter L. Ron Hubbard schreef ooit het gelijknamige boek om jongeren de religie bij te brengen. John zag er een absolute bioscoophit in en werkte zich kapot om zijn visie te verwerkelijken. Wat daaruit voortkwam was een belachelijke film met verschrikkelijk acteerwerk, duizelingwekkend camerawerk en een verhaal waar waarschijnlijk alleen de Scientology-aanhangers op zaten te wachten.

Jack and Jill

Al Pacino, wat DOE jij in de film Jack and Jill?! Een weddenschap verloren soms? Of een omgekochte manager in dienst? Van Adam Sandler zijn we rare en af en toe slechte films wel gewend, maar in Jack and Jill worden Al Pacino, Katie Holmes en Johnny Depp mee de afgrond in getrokken. Jack and Jill gaat over een hysterische Thanksgiving-viering van een familie, maar verder is er geen plot te bekennen in de film. Eigenlijk lijkt het erop dat de film een excuus voor Adam is om zich als lelijke vrouw te verkleden en slechte scheet-grapjes te maken. Het was dan ook geen verrassing dat Jack and Jill in 2011 élke Razzie (awards voor slechte films) waar ze voor genomineerd waren mee naar huis nam. Maar ach, een record van 10 Razzies is ook wat waard.

United Passions

De film over de opkomst van de FIFA, met aan het hoofd Jules Rimet, João Havelange en Sepp Blatter is in essentie niet eens een heel erg slechte film. Met acteurs Tim Roth, Gérard Depardieu en Sam Neill aan kop, had United Passions alle kans om en kaskraker te worden. Toch bleek het uiteindelijk een erg uit de hand gelopen reclamespotje te zijn, met ruim 90% van de films financiëring uit de zakken van de FIFA. Een film leek de FIFA een goede kans om een lapje over het corrupte imago van de FIFA te halen, waarnaar in de film dan ook helemaal niet verwezen wordt. John Oliver vond de film zelfs zo bizar, dat hij er in zijn talkshow een item over opnam

Jaws: The Revenge

Hoewel de klassieke film Jaws een deur opende voor een hele nieuwe manier van films maken, hadden we de deur voor het vierde deel van de Jaws-reeks liever dichtgehouden. In een wereld van Sharnado's en gemuteerde piranha's, kronen we Jaws: The Revenge als slechtste onderwater-monster-film ooit. In de film is er een haai met een specifieke haat voor de familie die de originele Jaws omgelegd heeft. Niet alleen is dat méga onrealistisch, ook ziet alles in deze Jaws-film er ontzettend nep uit en is-ie eigenlijk gewoon moordend saai. 

Left Behind

Wie rekende op een spannende actie/thriller-film met Nicolas Cage aan het stuur, kwam van een koude kermis thuis bij het kijken naar Left Behind. Het bleek namelijk dat het spannende vliegtuig-ramp element gewoon een leuke verpakking was voor een verhaal over Christenen die naar de hemel gaan. De gehele film kijk je naar een aantal panikerende mensen in een vliegtuig en een sombere Nicolas Cage. Ook krijg je het 'naderende einde van de wereld' nooit te zien. Eigenlijk heb je na deze film gezien te hebben absoluut geen idee wat je met de afgelopen twee uur van je leven gedaan hebt.

Gigli

Voor de romcom-liefhebbers onder ons: deze kun je overslaan. Ergens in een ver verleden, was de wereld in de ban van 'Bennifer'. Hét powercouple van begin 2000 zou kunnen zorgen voor een goedscorende romcom, zou je denken. In Gigli speelden Jennifer Lopez en Ben Affleck twee misdadigers die verliefd werden. Met een ruime 75 miljoen aan productiekosten, is een opbrengst van slechts 7 miljoen behoorlijk mager. Volgens critici was Gigli een te ingewikkeld verhaal met vlakke personages en een overvloed aan clichés. Het ergste? Er was geen sprankeltje chemie tussen de hoofdrolspelers te ontdekken. Ai.