Riverdale seizoen 4 cast

Veronica Superguide logo
Riverdale seizoen 4 cast

7 redenen om uit te kijken naar Riverdale seizoen 4

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Nog maar één nachtje slapen en dan is het EINDELIJK zover! Vanaf 10 oktober kun je bij Netflix terecht voor seizoen 4 van Riverdale. Nieuwe kijker of fan van het eerste uur? Er zijn genoeg redenen om uit te kijken naar het vierde seizoen van Riverdale. Wij schudden er in ieder geval met gemak 7 uit onze mouw!

1. Seizoen 4 brengt eerbetoon aan Luke Perry

Luke Perry overleed eerder dit jaar aan de gevolgen van een beroerte. Op dat moment was seizoen 4 van Riverdale eigenlijk al grotendeels geschreven… Toch wilde showrunner Roberto Aguirre-Sacasa het overlijden van Perry, die Archie's vader Fred Andrews speelde, niet zomaar voorbij laten gaan. Hij liet op Twitter weten dat de eerste aflevering van het vierde seizoen geheel wordt opgedragen aan Perry. Check onderstaande promo maar eens, waarin de Riverdale-cast bij elkaar komt op Freds begrafenis. "Hij was een vader voor ons allemaal", zegt Betty terwijl ze tegen haar tranen vecht…

Op de begrafenis van Fred zie je trouwens ook Beverly Hills 90210-actrice Shannen Doherty voorbij komen. Zij was een goede vriendin van Perry en twijfelde volgens Aguirre-Sacasa zodoende geen moment toen ze gevraagd werd voor Riverdale!

2. Een nieuw seizoen, een nieuw mysterie!

De vorige drie seizoenen van Riverdale draaiden allemaal om een mysterie, namelijk om de dood van Jason Blossom in seizoen 1, de identiteit van de Black Hood in seizoen 2 en van de Gargoyle King in seizoen 3. Het vorige seizoen eindigde met een zeer duistere flash-forward, die weinig goeds belooft voor Jughead. Hoe dat precies zit, leer je in seizoen vier middels korte flashbacks. Elke flashback vertelt ons meer over wat er precies met Jughead gebeurd is...

3. Maar er is ook weer genoeg liefdesdrama

Die nare flash-forward betekent echter niet dat we het dit seizoen zonder Jughead moeten stellen! Je ziet in seizoen 4 namelijk hoe hij en Betty omgaan met hun weekendrelatie. Jughead brengt zijn laatste jaar namelijk niet door op de Riverdale High School, zodat de twee elkaar alleen nog in het weekend zien. Of Bughead daartegen bestand is, moet nog blijken… Of wat te denken van Cheryl en Toni? Het lijkt aannemelijk dat het grote geheim (dat Cheryl in haar kelder bewaart!) voor wat problemen gaat zorgen.

4. Veronica's zus Hermosa komt naar Riverdale

Aguirre-Sacasa onthulde tijdens New York Comic Con 2019 dat we in seizoen 4 kennis maken met de oudere halfzus van Veronica, Hermosa. Zij belooft een behoorlijke onruststoker te zijn! Veronica weet het alvast mooi te omschrijven: “Ze is net als papa, maar een vrouw, dus gevaarlijker.” Niet alleen Veronica heeft moeite met Hermosa… Ook Hermione is niet bepaald te spreken over haar stiefdochter!

Riverdale seizoen 4 Archie, Betty en Veronica

5. Twee speciale afleveringen in seizoen 4

Geen Riverdale zonder muziek! Fans die hoopten op een nieuwe musical kunnen hun hart ophalen. Aguirre-Sacasa heeft namelijk bevestigd dat er weer een muzikale aflevering komt, net zoals in het verleden met Carrie and Heathers: The Musical. Daarnaast krijgt het vierde seizoen eindelijk eens een Halloween-aflevering! Verwacht toffe kostuums, waaronder van DC-superhelden.

6. Een crossover met Katy Keene?

Het lijkt erop dat sommige Riverdale-personages een bezoekje gaan brengen aan New York! Er werd op Comic Con namelijk sterk gehint op een Katy Keene-crossover. Het verbinden van de shows lijkt ons echter best lastig. Katy Keene speelt zich namelijk vijf jaar later af dan Riverdale... We zijn heel benieuwd hoe de makers dit gaan aanpakken!

Riverdale cast

7. Seizoen 4 belooft meer als seizoen 1 te worden

Is het eerste seizoen van Riverdale ook nog altijd jouw favoriet? In dat geval hebben we goed nieuws voor je! KJ Apa (die Archie speelt) liet Extra weten dat seizoen 4 super vertrouwd zal aanvoelen voor fans van het eerste uur: "We gaan dit seizoen terug naar onze roots. We volgen de sfeer van seizoen 1, waarbij we ook dieper ingaan op de relaties tussen de vier hoofdrolspelers." En dat is voor ons in ieder geval zeker een reden om uit te kijken naar Riverdale seizoen 4!

Het vierde seizoen van Riverdale is vanaf morgen (10 oktober) te zien op Netflix.

Lees verder