Keanu Reeves omringd door Marvel-superhelden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Keanu Reeves omringd door Marvel-superhelden

6 Marvel-superhelden die Keanu Reeves zou kunnen spelen in het MCU

|
|

Laatste update:

Marvel Studio’s-opperbaas Kevin Feige gaf eerder al aan dat ze voor elke Marvel-film bij Keanu Reeves aankloppen. Tot nu toe zei de meest geliefde acteur van dit moment altijd nee. Maar áls ‘ie ooit ja zegt, welke superheld (of supervillain) gaat Keanu dan spelen?

1. Adam Warlock

Misschien wel de ultra-krachtige Adam Warlock! In één van de post credit scenes in Guardians of the Galaxy Vol. 2 zit al een dikke hint naar Warlock en zijn geboortecocon, dus deel 3 (dat er zeker gaat komen) draait waarschijnlijk om de komst van deze held. In de comics is ‘ie gebouwd om de meest pure, perfecte mens ooit te zijn, en dan kun je uiteraard alleen maar Keanu kiezen om ‘m te spelen.

Adam Warlock geldt al jaren als hoeksteen van de kosmische kant van Marvel-verhalen. Hij is een erg belangrijke speler. Dus áls het MCU ‘m gaat gebruiken, is dat hoogstwaarschijnlijk voor meerdere films.Zo ziet hij eruit in actie (uit cartoonserie Avengers: Earth’s Mightiest Heroes).

2. Wolverine

Misschien ook wel belangrijk: waar ligt Keanu’s voorkeur nu eigenlijk? Dat is een makkelijke keus. Wolverine! “When I was a kid”, vertelde Keanu eerder dit jaar aan BuzzFeed, “I always wanted to play Wolverine”. Komt goed uit nu Marvel waarschijnlijk iemand anders dan Hugh Jackman wil gaan casten nu ze zélf X-Men-films mogen maken! Stel je voor: Keanu met klauwen. Hoe tof is dat?!

Om je vast een indruk te geven: het ziet er ongeveer zó uit.

3. Moon Knight

Je kunt Moon Knight eigenlijk nog het beste zien als Marvels versie van Batman. Waarom? Nou: rijke gast, coole gadgets, moeilijk te doorgronden persoonlijkheid, presteert het beste in de nacht. En die keiharde vechtskills? Dat is iets waar meneer John Wick natuurlijk alles van weet. Hier komt nog bij dat het gewoon een enorme baas is – net als de man zelf. 1 + 1 = 2.

En hé, zelfs Marvels eigen schrijvers zijn het met ons eens! Zoals altijd duiken er ook weer toffe kunstenaars op die acteurs alvast kunnen transformeren in personages. Zo ook bij Keanu + Moon Knight. 

4. Dr. Doom

We beperken ons echt niet alleen tot de good guys. Marvel kondigde laatst eindelijk aan dat ze aan een Fantastic Four-film werken. Waarschijnlijk willen ze alle eerdere films onmiddellijk wegvagen uit je geheugen, dus dan zou een jonge cast (zoals die in het geflopte Fantastic Four uit 2015) niet zo passen. Wat oudere versies, met Keanu Reeves als ultieme slechterik Victor Von Doom, zou wel gewaagd zijn.

Bovendien kun je voor zo’n machtig figuur niet aan komen kakken met een newbie-acteurtje. Dit moet gewoon een dikke A-lister zijn.

5. Ghost Rider

Als echte motorliefhebber moet Ghost Rider - door Nic Cage vernacheld in eerdere films - onmiddellijk op Reeves’ to-do-lijstje komen. Deze gevreesde antiheld laat zowat letterlijk de hel losbarsten en legt zondaars aan zijn bloedhete ketting. Misschien niet iets dat je zo één twee drie bij ultieme good guy Keanu verwacht, maar goed. Keiharde, geconflicteerde actiehelden spelen kan hij extreem goed.

En als motorverzamelaar weet hij daarnaast exact hoe zo’n bakbeest werkt.

6. Kraven the Hunter

Bij elke nieuwe Spider-Man-film hoor je diehardfans al klagen: ‘WaNnEEr KoMt KrAvEn The HUnTEr nu EiNdeLijK?!’ Waarschijnlijk wachten ze gewoon tot Keanu eindelijk ja zegt! Het zou best kunnen: Keanu kan zo door voor een Rus, lijkt eigenlijk wel een beetje op de comics-versie van Kraven met zijn baardje én is geloofwaardig als jager. Ik bedoel: John Wick is tenslotte ook een keiharde jager. Spider-Mans dodelijkste slechterik past moordmachine Keanu als gegoten.

6 Marvel-superhelden die Keanu Reeves zou kunnen spelen in het MCU

Lees verder