6 films over verschrikkelijke huisdieren!

Pet Sematary

Huisdieren brengen gezelligheid in huis, een beetje liefde en als je ze goed verzorgt dan blijf je betrekkelijk veilig. Hoe anders is het in deze films over verschrikkelijke huisdieren!

We houden allemaal natuurlijk ontzettend van onze huisdieren, maar soms kunnen we ze wel achter het behang plakken. Gelukkig valt het ook wel meer mee als je kijkt naar deze monsters!

6. Garfield

Garfield: The Movie

Katten staan erom bekend dat ze eigenlijk weinig ophebben met mensen; ze accepteren ons alleen zolang we ze eten komen brengen. Zelfs als ze met een half opgegeten muis of kikker aan komen, bedoelen ze: “Hier, een lekker hapje omdat je het zelf niet kan vangen, druiloor.” De allerergste is wat dat betreft de rode kater Garfield: hij wil alleen lasagne en voor de rest maakt het hem allemaal niet uit.

In de strips is Garfield een vervelend lui beest, maar in elk geval nog grappig. In de film is de humor meestal ver te zoeken ondanks dat Bill Murray(!) Garfield inspreekt. De reden daarvoor was tragisch: de makers begonnen met het animeren van Garfield, dus Murray moest het doen met de flauwe grappen uit het script. Er was geen enkele ruimte meer om de animaties te veranderen, dus eigen inbreng van Murray was onmogelijk

5. Cujo

Cujo

Cujo is de vriendelijke sint-bernardshond van de familie Trenton, tot hij door een vleermuis gebeten wordt. Cujo wordt besmet met hondsdolheid en valt iedereen aan die bij hem in de buurt komt! De - voorheen - goede lobbes gooit zijn hele gewicht in de strijd en maakt aardig wat slachtoffers. Dan komen mevrouw Trenton en zoontje Tad vast te zitten in een snikhete auto, terwijl Cujo geduldig wacht tot ze naar buiten komen…

De film maakt duidelijk dat Cujo op zich een aardig beest was totdat hij hondsdol werd. Dat kan zo zijn, maar als hij aan je ingewanden loopt te knagen heb je weinig aan die wetenschap!

4. Church

Pet Sematary

Church begon zijn leven als een aardige kat, maar nadat hij werd verpletterd door een vrachtwagen ging het snel bergafwaarts. In Pet Sematary wordt hij begraven op een mysterieuze dierenbegraafplaats en… komt weer tot leven! Nou ja: hij meurt, is altijd chagrijnig, valt kinderen aan en verscheurt andere beestjes als hij ze kan vinden.

Al met al is Church nét wat vervelender dan Garfield, maar Garfield is niet eens vervloekt! In de recente remake is Church zo mogelijk nóg enger. Gelukkig hebben we inmiddels weinig reden meer om bang te zijn voor Church... of juist wél?

3. Max

Man’s Best Friend

Een journaliste gaat undercover bij een geheim laboratorium en neemt één van de honden die ze vindt mee als bewijs van de misstanden. Wat blijkt: de mastiff Max is een genetisch gemanipuleerde moordmachine! Hij is slim, kan Engels verstaan en is hyperagressief! Niemand in de buurt is nog veilig dankzij de viervoeter, die zelfs het bewijs van zijn misdaden kan verbergen. Je leest het al: Man's Best Friends is een heerlijke b-horrorfilm!

Cujo was een levensgevaarlijk beest, maar weinig subtiel: dat Max enorm sneaky is maakt hem een nóg vervelender huisdier. Als je liever naar brave honden kijkt, dan zou je deze tien hondenfilms eens moeten checken!

2. Ben

Willard

In de horrorfilm Willard verzamelt een buitenbeentje een legertje ratten, omdat dat de enige manier is om een béétje liefde te vinden… Enorm sneu, maar al snel gebruikt Willard zijn getrainde knaagdieren om wraak te nemen op zijn nemen baas. Het begint redelijk onschuldig, maar al snel worden er hele mensen opgepeuzeld door Willards leger.

Hoewel Willard zelf uiteindelijk opgegeten wordt door zijn ratten (hoe kan het ook anders?), kreeg de rat Ben zijn eigen sequel, waarin hij vriendschap sluit met een ziek jongetje en tegelijkertijd een slachting aanricht met zijn rattenlegioen. Het mierzoete liedje Ben, Michael Jackson’s eerste nummer 1-hit(!) stond op de soundtrack van deze pulphorrorfilm! De andere Hollywood-activiteiten van de 'King of Pop' waren trouwens vrij wisselvallig.

1. Mogwai

Gremlins

De ondoenlijk schattige mogwai zijn een soort Baby Yoda’s avant la lettre. Ze zijn pluizig, lief en neuriën prachtige melodietjes. Maar pas heel goed op: als ze na middernacht eten veranderen ze in gestoorde, sadistische monstertjes! Hoe dat werkt met verschillende tijdszones of de zomertijd? Geen idee, en dat maakt ook niet uit!

Gremlins werd gepromoot als een kinderfilm, maar achteraf bleek de geweldige horrorkomedie wel érg eng voor kids. De sequel is wat kindvriendelijker en leunt veel meer de comedy-kant op. Er gaan al jaren geruchten over een mogelijk derde deel, maar de laatste tijd is het helaas nogal stil rondom Gremlins 3. Wél wordt er gewerkt aan een nieuwe serie over de kleine, groene maniakken!