Het hek van de dam, Rachel en Bram

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het hek van de dam, Rachel en Bram

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

|
|

Laatste update:

Hebben we ooit gezegd dat het makkelijk is om een BN'er te zijn? Think not! Je wordt constant in de gaten gehouden en moet ook nog eens meedoen met al die vreemde shows. Tja, de onderstaande programma's gingen daar wel héél ver in. 

12. Marble Mania

RTL laat BN'ers hun legoblokjes afstoffen voor een VIP-editie van Lego Masters, maar Talpa gaat nog een stapje verder. In het aankomende programma Marble Mania moeten BN'ers namelijk samen met knikkerspecialisten een imposante racebaan bouwen om vervolgens hun glazen balletje zo snel mogelijk van de baan te laten rollen. *Gaap* We moeten nog afwachten wie er zo gek zijn om deel te nemen, maar onze wenkbrauwen staan alvast op standje 'zorgelijk'. 

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

11. Helden door de modder

Blijkbaar zien we graag hoe BN'ers fysiek en mentaal worden uitgeput, zo bleek wel in het programma Helden door de modder. Diverse sterren als Fajah Lourens, Ferry Doedens, Pip Pellens en Inge de Bruijn rolden door de modder, renden van het ene obstakel naar het ander om maar als eerste de eindstreep te halen. Het is dat het voor het goede doel was, maar of dat opwoog tegen de uiteindelijke sportblessures?

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

10. The Masked Singer 

Wij genieten wekelijks van de afleveringen van The Masked Singer, maar eerlijk gezegd? Het is een verschrikkelijk aparte show. We laten BN'ers een gek masker opzetten, verpesten daarmee hun dure kapsels en make-up en laten ze een portie zweten. Als dat nog niet genoeg pret oplevert, moeten ze ook nog eens proberen zo goed mogelijk te zingen zonder hun ware identiteit te verraden. Tja, The Masked Singer heeft zijn plekje in dit lijstje wel verdiend. 

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

9. Stelletje Pottenbakkers

Bij pottenbakken denk je misschien terug aan handvaardigheid op de middelbare school, maar SBS vond het inspirerend genoeg om er een heel programma omheen te bouwen. Het was niet eens een straf om naar te kijken hoe (de mogelijk nieuwe Bachelor) Roy Donders zijn handen eens echt vies maakte en hoe schoonmaak-koning Rob Geus zijn handen uit de mouwen stak. Maar of je er nu echt een sexy imago van krijgt? Dat betwijfelen we.

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

8. Vliegende Hollanders Sterren van de Schans

Na het enorme succes van Sterren springen (van de duikplank) moesten diverse nieuwe BN'ers een nieuwe sprong wagen van de schans. Uiteindelijk durfden John de Wolf, Mari van de Ven, Sita Vermeulen, Dean Saunders en zelfs die bekende positiviteitsgoeroe Emile Ratelband na weken trainen op het moment suprême niet eens te springen. Tja, dat begrijp je pas als je weet dat Sita eerder keihard neerkwam van een 15 meter hoge schrans en Dean Saunders zijn knieschijf verbrijzelde. Die arme sterretjes, wat doen we ze toch aan in die ijzige kou? 

7. BN'ers in Therapie

BN'ers zeuren weleens over hun gebrek aan privacy, maar dan rest ons toch de vraag: waarom zou je meedoen aan BN'ers in Therapie? Een therapiesessie is normaal iets wat je veilig achter gesloten deuren doet, maar sterren als Patricia Paay, Bibian Mentel en Javier Guzman moesten daar niets van weten. Hup, gooi er honderden camera's op en zend je bijzondere sessie later maar gewoon uit. Of ze er ook daadwerkelijk iets aan hebben gehad, mag Joost weten.

6. The Roast 

The Roast, Ranking the Stars of De Zak van Sinterklaas. We weten nog altijd niet wat er (naast het geld) zo aantrekkelijk aan is, maar blijkbaar vinden BN'ers het heerlijk om afgebrand te worden door één van hun collega's. Gooi er wat liters drank in, huur wat schrijvers in en je hebt zo weer een show gevuld. Het is alleen de vraag of na dit programma niet heel snel BN'ers in Therapie zal volgen. Ze kunnen wel keihard roepen dat het ze allemaal 'geen f*ck kan schelen', maar dat is vast alleen maar schijn.

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

5. Bevallen met…

Stel je even een bevalling voor: pijn, urenlang weeën, hopelijk een partner die je steunt en maar blijven persen tot het kindje er eindelijk uit floept (als het al geen keizersnede is geworden). Zo'n moment draait toch om jou en het kind dat er uit wil? Nou, daar dachten de makers van Bevallen met... anders over. Die vonden het nodig om wildvreemde vrouwen te koppelen aan een BN'er. Niet voor de stress daarna, maar om ze mee te laten kijken terwijl jij daar met je benen wijd ligt. Voor beide partijen blijft het toch een lichtelijk bizar concept.

4. Het hek van de dam

We koppelen BN'ers aan elkaar die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben en sturen ze de natuur in om... schapen te drijven. We weten niet hoe wanhopig Talpa precies was om een nieuwe show te maken, maar onze alarmbellen begonnen wel flink te rinkelen. De boeiende gesprekken zoals deze tussen Rachel Hazes en Bram Moszkowicz waren nog wel interessant, maar waar die schapen nu precies voor nodig zijn? Dat weten we nog altijd niet.  

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

3. Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is al jaren een enorme hit en niet meer weg te denken van de tv. Maar als we eens kritisch kijken, kijken we dus puur naar hoe BN'ers fysiek en mentaal volledig van slag raken. We hongeren ze uit, laten ze soms wel een maand zitten op een eiland om ze daarna nog eens fysiek uit te putten met onmogelijke opdrachten. Sommige oud-sporters en acteurs kunnen het nog wel aan, maar met die arme YouTubers die meedoen voor de fame, hebben we toch een beetje medelijden. Waarom zou je ook?

Wat doet ie nu? Dít zijn de 12 gekste shows met BN’ers

2. Laat je niet kisten

Bij onze geboorte hebben we - hoe deprimerend ook - één zekerheid gekregen: we gaan dood. We weten niet wanneer het komt en al helemaal niet hoe mensen op ons terug zullen kijken. Nou, daar bedacht SBS een oplossing voor! In Laat je niet kisten worden BN'ers namelijk uitgenodigd op hun eigen begrafenis. Wordt het hilarisch? Ontroerend? Misschien zelfs leerzaam? Wie weet! Laat je niet kisten moet nog verschijnen al bleef het in 2020 angstvallig stil. En dat terwijl een doodskist heel coronaproof is. De Laatste 24 Uur van de EO komt in ieder geval in de buurt.

1. Drunken History: Bezopen verhalen

Na zo'n heftige uitvaart is er natuurlijk maar één oplossing: flink zuipen! Daar weten de makers van Drunken History wel raad mee. Zij lieten sterren als Nance, Stefano, Birgit Schuurman en rapper Keizer wat borreltjes drinken om ze vervolgens een verhaal te laten vertellen uit de geschiedenis die werd nagespeeld door acteurs. Achteraf had Nance flink spijt en hadden de makers de woede op de hals gehaald van STIVA. Je kunt dus wel spreken van een kater.

Lees verder