3 van de nieuwe bioscoopfilms op 5 juni

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de nieuwe bioscoopfilms op 5 juni

Deze 13 films kan je kijken in de bioscoop op 5 juni

|
|

Laatste update:

De bioscopen in Nederland mogen vanaf zaterdag 5 juni weer open! Meteen is er een groot divers filmaanbod beschikbaar en wij hebben ze allemaal op een rijtje voor je gezet!

De bioscoopfilms die je vanaf 5 juni kunt bekijken, zijn een mix van gloednieuwe films én films die net voor de lockdown in de bios draaiden. Zo kun je ze alsnog op het grote scherm meemaken. Dit zijn de films die je zaterdag meteen in de bios kan bekijken:

Bon Bini: Judeska in da House

Jandino’s typetje Tante Judeska krijgt ook te maken met de lockdown in Bon Bini: Judeska in da House. Tijdens een bezoek aan de stijve schoonfamilie van haar nichtje, wordt een lockdown van 2 weken uitgeroepen. Genoeg tijd om de spanningen tussen beide kampen flink op te laten lopen.

De Slag om de Schelde

Een nieuwe Nederlandse oorlogsfilm die om een van de beroemdste veldslagen op Nederlands grondgebied gaat. In 1944 vochten op het Zeeuwse Walcheren tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De Slag om de Scheld brengt dat nu tot leven.

The Misfits

Pierce Brosnan speelt meestercrimineel Richard Pace. Hij wordt ingelijfd door een dievenbende om een enorme goudvoorraad te stelen. Alleen hij kan ze er heelhuids doorheen loodsen.

The Dissident

The Dissident is een Amerikaanse documentaire die stapvoets de moord op journalist Jamal Khashoggi volgt en de pogingen van Saudi-Arabië om de aanslag in de doofpot te stoppen

Noboby

Bob Odenkirk kennen we als de gladde advocaat Saul Goodman in Breaking Bad en Better Call Saul, maar hij kan dus ook een actieheld spelen! In Nobody keert hij terug uit zijn huurmoordenaarspensioen om zijn familie te beschermen van crimineel gespuis.

Demon Slayer: Mugen Train

Een vervolg op de gelijknamige animeserie Demon Slayer. Tanjiro is op zoek naar een geneesmiddel voor zijn zus die in een demon is veranderd. Met zijn vrienden stapt hij op de trein naar zijn volgende bestemming, maar er beginnen vreemde dingen te gebeuren tijdens de reis.

Blackbird

Susan Sarandon speelt Lily die hoort dat ze terminaal ziek is. Ze besluit om haar leven te beëindigen en roept haar familie bij elkaar om nog één keer samen te genieten van het leven.

Buurman & Buurman: Bakken en Grillen

Buurman & Buurman zijn weer even klungelig als altijd. Deze keer proberen ze eten te bereiden, en ze vinden allerlei creatieve oplossingen om het koken makkelijker te maken.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Pieter Konijn op de Vlucht

In de tweede Pieter Konijn film lijkt alles eindelijk vredig en wel te zijn. Toch kan Pieter (in de originele versie ingesproken door James Corden) zich niet inhouden. Hij besluit de tuin te verlaten en eenmaal daarbuiten veroorzaakt hij opnieuw chaos. Het konijn slaat op de vlucht!

K3: Dans van de Farao

Hanne, Marthe en Klaasje zijn terug met een nieuw album, dat ze presenteren in een Egyptisch museum. Daar ontdekken ze een oude Egyptische Wenskat die blijkt te werken! Hun wensen komen uit maar algauw blijkt dat de Wenskat vervloekt is. De wensen beginnen zich tegen de zangeressen te keren en brengt zelfs hun vriendschap in gevaar.

De Oost

De Nederlandse film over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog is al op Amazon Prime Video te zien, maar je kan hem ook op het grote scherm kijken vanaf 5 juni. Johan is een van de 100.000 soldaten die Nederland naar de voormalige kolonie stuurt om orde op zaken te stellen in 1946. Hij raakt gedesillusioneerd over de gruwelijke manier waarop zijn legerkapitein (Marwan Kenzari) het verzet van de bevolking neerslaat.

Cruella

Cruella kan je nu voor een VIP-prijs op Disney+ huren, maar ook deze Disney-hit verschijnt in de bioscoop. Emma Stone speelt een jonge versie van de Disney-schurk, die haar passie voor mode ontdekt en een rivaliteit start met de beroemdste modeontwerpster van Londen, The Baroness gespeeld door Emma Thompson.

Nomadland

De Oscarwinnaar voor Beste Film doet nog een ererondje in de Nederlandse bioscoop. Frances McDormand verliest haar man en haar baan tijdens de recessie. Ze besluit een nomadenbestaan op te bouwen en rijdt door Amerika in een rammelende camper. De kleurrijke verhalen van haar medereizigers laten een uniek kijkje in Amerika zien.

Er komen in juni nog veel meer films uit, zoals A Quiet Place II en Zwaar Verliefd 2. Hou Superguide in de gaten voor het hele overzicht! Liever thuis op de bank iets streamen? Dit verschijnt er nieuw op Netflix in juni.

Lees verder