her wolf of wallstreet ex machina

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
her wolf of wallstreet ex machina

De 10 beste films op Videoland (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Zit je af en toe door Videoland te scrollen en weet je het gewoon effe niet meer? No worries. Geef deze lijst, met daarin de beste films op Videoland, eens een kans en je weet zeker dat het goed zit.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Check hier ook de beste series op Videoland.

1. The Wolf of Wall Street

Tijd voor de aftrap van onze lijst met de beste films op Videoland. Regisseur Martin Scorsese en meesteracteur Leonardo DiCaprio wisten de gestoorde, zwendelende beurshandelaar Jordan Belfort perfect te vangen voor de epische, op waargebeurde verhalen gebaseerde film The Wolf of Wall Street.

Bereid je voor op krankzinnige wendingen, ruige seks en meer quaaludes dan je kan tellen! Lees hier ook hoe waargebeurd The Wolf of Wall Street eigenlijk is.

2. Slumdog Millionaire

De grootste tranentrekker op de lijst: Slumdog Millionaire is een pareltje over de sociale klassen in India. Jamal (Dev Patel) is een jongen uit de sloppenwijken. Hij doet mee met de game-show Who Wants To Be a Millionaire? waar hij terugblikt op zijn zware leven. Film-magiër Danny Boyle werkte samen met Loveleen Tandan om deze prachtige film neer te zetten. 

3. The Revenant

De tweede keer dat we Leo tegenkomen in de lijst met de beste films op Videoland! Ook in The Revenant is zijn acteerwerk van een ander niveau. In deze rauwe en indrukwekkende overlevingsfilm speelt hij de pelsjager Hugh Glass die, anno 1823, letterlijk vecht voor zijn leven in de wildernis nadat een beer hem aanvalt.

4. Whiplash

Regisseur Damien Chazelle staat al in deze lijst met de beste films op Videoland, maar een van zijn eerste films, Whiplash, mag ook niet ontbreken. In dit muzikale drama volgen we de ambitieuze jazzdrummer Andrew (Miles Teller) en de manische en sadistische leraar Fletcher (J.K. Simmons).

Andrew gaat tot het gaatje én nog verder om een topdrummer te worden, maar hij dwaalt steeds verder af door Fletchers ongezonde methodieken. Hoe ver moet je gaan in je gedrevenheid? Is ambitie echt grenzeloos? Whiplash onderzoekt het in de vorm van een fenomenaal drama.

5. Arrival

Een scifi-topper mag natuurlijk niet ontbreken bij de beste films op Videoland. Arrival van regisseur Denis Villeneuve is dé topper op dat gebied. Mysterieuze ruimtevoertuigen, contact maken met aliens en een topcast met o.a. Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker; Arrival heeft het allemaal. Niet te missen dus.

Ben je groot fan van Amy Adams? Wij doken eens in haar cv en zochten uit in welke film ze nu het meest shinet.

6. The Florida Project

De meest 'indie'-film op deze lijst met de beste films op Videoland is The Florida Project, maar laat je niet door dat label afschrikken. De zesjarige Moonee (Brooklynn Prince) brengt de zomer door in een motel met haar jonge moeder, die enorm veel moeite heeft om rond te komen en worstelt met de opvoeding. Dé rol van deze hartverscheurende, rauwe film komt van Willem Dafoe, die de betrokken conciërge van het gebouw speelt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

7. Her 

Veel series en films met een technische twist schetsen een niet zo rooskleurig beeld van de toekomst. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Black MirrorHer is in dat opzicht anders. Geen killer-robots of horror-VR. Toch komt hoofdrolspeler Joaquin Phoenix deze film niet geheel zonder kleerscheuren door... Hij wordt namelijk echt verliefd op zijn virtuele assistent. Maar of die gevoelens wederzijds zijn?

8. Ex Machina

Ex Machina hoort absoluut bij de beste films op Videoland en is een van de spannendste moderne science-fiction films. Caleb werkt mee aan een wetenschappelijk experiment om te testen hoe menselijk een robot zich kan gedragen. De robot, Ava, is zo overtuigend, dat Caleb romantische gevoelens voor haar begint te krijgen.

9. Schindler's List

Fabriekseigenaar Oskar Schindler (Liam Neeson) is lid van de nazipartij en een echte rasopportunist. Aangezien Poolse Joden bijna niets mogen verdienen van de Nazi’s, vult Schindler zijn emaillefabriek met deze goedkope krachten. Als de situatie voor zijn personeel steeds nijpender wordt, ziet Schindler het licht en gebruikt hij zijn invloed binnen de partij om zijn mensen zo goed mogelijk te beschermen. Schindler’s List is een prachtige film, maar natuurlijk ongelooflijk zware kost.

10. Straight Outta Compton

Fuck de top 10, deze ijskoude hiphop film moet op al je lijstjes staan. De film vertelt het verhaal over de doorslaggevende hiphopgroep N.W.A. en heeft de zoon van niemand minder dan rapper Ice Cube in de hoofdrol. Klinken muziekfilms als...muziek in je oren? Check dan deze 15 machtig-mooie muziekfilms die je gezien moet hebben.

Lees verder