Nederlandse tv-programma's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nederlandse tv-programma's
Wie is de Mol?De BachelorFirst DatesTV

6 Belgische programma's die leuker zijn dan de Nederlandse versie

|
|

Laatste update:

Nederland en België. Dat ligt altijd een beetje gevoelig, maar als Nederlanders moeten we eerlijk toegeven dat ons buurland het qua tv-programma's beter voor elkaar heeft. Hierbij 6 Belgische shows die stiekem leuker zijn dan de Nederlandse versie. 

 

6. Down The Road

In het Belgische programma Down The Road gaat Dieter Coppens op reis met zes jonge mensen met Downsyndroom. Op deze manier hopen ze dat de deelnemers hun grenzen verleggen. SBS kwam ook met een eigen versie, waarin Gordon met een groep jongeren op pad gaat. In de aanloop naar het programma was er weer veel kritiek op de zanger, maar toen het programma eenmaal van start ging, waren de reacties erg positief

 

5. De Bachelor

We zijn natuurlijk bekend met onze eigen brave Bachelor Thomas van der Vlugt, maar we sprongen een gat in de lucht toen de Belgische Bachelor eindelijk te zien was op Videoland. Fabrizio Tzinaridis maakt er namelijk wél een spectaculaire show van. In de derde aflevering wist deze man al te zoenen en in een latere aflevering krijgt hij zelfs zijn ouders op bezoek! Deze variant is dus nog juicier. Sorry Thomas, maar de voormalig Temptation Island-ster maakt het nog leuker om ernaar te kijken!

 

4. First Dates

First dates is een realityprogramma waarin singles een blind date hebben voor het oog van de camera. Bij de Nederlandse dates hebben we al behoorlijk wat meegemaakt: van stront in een ei tot boomknuffelaars, maar wat maakt de Belgische versie nou leuker? Nog meer ongemakkelijke gesprekken en zo nu een dan een man met een gitaar die een leuk liedje speelt voor zijn date. Dat is toch romantisch. Daarnaast hebben ze ook nog eens een teens versie! Hier koppelen ze jonge singles tussen de 16 en 18 jaar aan elkaar. Wanneer krijgen wij deze junior editie? 

 

3. Flikken - Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een kijkcijferkanon, maar voor wie dacht dat deze populaire serie door Nederland is bedacht, heeft het fout. De serie hebben wij namelijk gekopieerd van de Vlamingen. Hun serie Flikken liep al vanaf 1999 en was goed genoeg voor tien seizoenen. Wij, Nederlanders, genieten tot op de dag van vandaag nog steeds van deze politieserie

 

2. De Slimste Mens ter Wereld - De Slimste Mens

De Belgen zijn begonnen met dit programma. De Slimste Mens ter Wereld, de naam van het Vlaamse versie zegt het eigenlijk al: veel beter en slimmer dan dit kan het niet worden. De Belgen kwamen zelfs met een versie genaamd De Allerslimste Mens ter wereld! De hilarische panelleden, waaronder gortdroge komiek Philippe maken dit programma helemaal compleet. Zo nu en dan komen er ook Nederlanders voorbij. Kortom deze versie staat echt als een huis. 

 

1. De Mol - Wie is de Mol?

Ieder jaar zitten we opnieuw aan de buis gekluisterd om te ontdekken wie de Mol is en z'n best doet om het spel te saboteren. Onze zuiderburen hebben dit fantastische programma uitgevonden, waardoor het voor zich spreekt dat de Belgische variant beter is dan die van ons kikkerlandje. Bekende Vlamingen zijn niet welkom, het prijzengeld is vele malen hoger én kijkers krijgen een betere uitleg over de spellen. Een paar jaar geleden begon het programma zelfs zonder een mol!

 

We zullen de Belgen toch wat meer credit moeten geven voor hun programma’s. De hoogste tijd dus dat wij deze Vlaamse varianten gaan checken! 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Lees verder