First Dates

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
First Dates
TV

Zweverig First Dates: 'OMG een boomknuffelaar'

|
|

Laatste update:

Kijkers van First Dates gaan stuk om een “boomknuffelaar”. 'Mijn langste relatie was 13 jaar... met een boom.'

Richard was voor de tweede keer kandidaat bij First Dates, want bij zijn eerste date was er volgens hem geen klik. Donderdag leek het erop dat Richard, die werkt als persoonlijk begeleider in de gezondheidszorg, een goede match was met Charlotte: ze hebben allebei affiniteit met spiritualiteit, alleen ligt de focus bij Charlotte heel erg op de natuur: een grote liefde van haar.

Haar nieuwe relatie moet volgens haar net zo spiritueel zijn als zij, maar liefst niet te zweverig. En natuurlijk moet haar prins op het witte paard van wandelingen in de natuur houden.

First Dates

In stilte wandelen

Als Charlotte en Richard aan het dineren zijn in het First Dates-restaurant, vraagt hij wat ze zoekt in een partner. Ze vertelt dat ze haar natuurwandelingen graag in het bos laat plaatsvinden: maar dan bij voorkeur zonder een gezellig kletspraatje. Charlotte noemt dit: “in stilte wandelen”. “Dat je samen gewoon in het bos kunt lopen, maar dat het ook in stilte kan.”

“Ik heb iets met bomen”, legt de afgekeurde visagiste uit aan het programma. “Dat heb ik al jarenlang. Ik heb altijd een boom gehad waar ik dertien jaar lang naartoe ging. Als ik het moeilijk had of als ik het niet moeilijk had. Ik heb het as van mijn hond daar omheen gestrooid. Edelstenen die ik had heb (daar) terug aan moeder aarde gegeven.”

First Dates

'Zullen we agenda's trekken?'

Richard herkende dat stukje mindfulness wel uit de bewustzijnstrainingen die hij voor zijn werk doet. Naarmate het gesprek vordert voelt hij duidelijk vlinders opborrelen. “Ik vind je nou al leuk, zullen we gelijk de agenda's maar even trekken?”, merkt Richard halverwege het hoofdgerecht op. Kijkers van First Dates lijken minder onder de indruk van “boomknuffelaar” Charlotte.

De dinertjes in First Dates monden niet altijd uit in vuurwerk: er is soms helemaal geen klik, ondanks de overeenkomsten. En als er wel een klik is, vinden kijkers het soms gewoon ont-zet-tend tenenkrommend. 

Je ziet First Dates elke werkdag op NPO3, vanaf 19:25 uur.

Lees verder