9 BN'ers waarvan je niet wist dat ze ooit Shownieuws presenteerden

Shownieuws blaast vandaag twintig kaarsjes uit! Dat is toch knap: niet ieder programma op SBS6 weet de kijkers zo lang te boeien (kuch Avastars kuch). Door de jaren heen heeft het entertainmentprogramma flink wat presentatoren versleten. BN'ers waarvan je misschien niet eens meer wist dat ze ooit achter de desk stonden!

Bridget Maasland presenteerde Shownieuws tussen 2012 en 2016

Van vreemdgangers tot huwelijken en boze ex-schoonmoeders (zal de moeder van Jan Smit ooit de gastendoekjes terug hebben gekregen?), het kwam allemaal voorbij in Shownieuws. Allemaal aan elkaar gepraat door déze tikkie onverwachte BN'ers:

1. Rebecca Loos (2004)

Één van de meest spraakmakende presentatoren van Shownieuws is toch wel Rebecca Loos. Rebecca was werkzaam als assistent van David Beckham en beweerde in 2004 dat zij een affaire had met het voetbalicoon. Het leverde haar misschien geen geweldige reputatie op, maar wel een baan als presentatrice bij Shownieuws. Naast haar werk bij Shownieuws was ze ook te zien in het Britse programma The Farm, waarin ze een varken bevredigde om in een fles het sperma op te vangen. Dat is pas een bijzondere tv-carrière. 

2. Kees Tol (2016-2017)

Kees Tol zit tegenwoordig lekker veel op de camping met BFF’s Nick en Simon. Gezellig, al scoort het programma niet. Tussen 2016 en 2017 werd Kees ingezet als presentator bij Shownieuws. En daarmee bewees Kees toch maar weet dat hij écht alles kan. Producer, acteur, presentator, bemiddelaar tussen Nick en Simon, wat is Kees eigenlijk niet?

3. Jim Bakkum (2012-2014)

Voordat Jim zijn kleren uittrok in de Onze Jongens-films, presenteerde hij een paar jaar Shownieuws. “Het presenteren is, naast mijn muzikale- en acteerambities, echt een passie geworden. Ik kan dan ook niet wachten om me in de toekomst te gaan richten op nieuwe programma's", zei hij destijds op zijn website over zijn afscheid. Sindsdien heeft Jim het programma The Band gepresenteerd op Fox. Maar blijkbaar was de passie al snel voorbij, want hij is sindsdien vooral actief als acteur.

4. Jamai Loman (2014)

SBS6 moet hebben gedacht: als de ene Idols-ster niet meer wil, dan nemen we gewoon een andere. En zodoende kwam Jamai Loman na Jim in 2014 het team van Shownieuws versterken als gastpresentator. Grote kans dat fans het zich niet meer kunnen herinneren, het was namelijk in een speciale editie van het programma genaamd Show Vandaag en was na 2014 niet meer te zien op de zender.

5. Kim-Lian van der Meij (2013-2014)

Ook Kim-Lian van der Meij was te zien als presentatrice bij Show Vandaag. Tegenwoordig woont de presentatrice in Zweden, maar nog steeds laat ze soms haar gezicht zien in Nederland. Zo presenteert ze tegenwoordig 50/50 op SBS6 en ging ze vorig jaar nog héél succesvol op zoek naar de Mol.

6. Bridget Maasland (2012-2016)

Als iemand veel heeft gedaan, dan is het Bridget Maasland wel. Zo heeft ze ook vier jaar lang Shownieuws gepresenteerd. Ze werd daar echter snel weggesnaaid door RTL die haar achter de desk van concurrent RTL Boulevard zette.

7. Viktor Brand (2003-2012, 2015-2017)

Toegegeven, de meesten zullen zich Viktor nog wel herinneren als presentator van Shownieuws, maar wanneer je een lijstje maakt van de presentatoren mag hij absoluut niet missen. Viktor helpt tegenwoordig samen met Mr. Frank Visser buren in heel Nederland hun ruzies op te lossen als een soort polder-versie van Batman en Robin. Maar de vaste SBS6-kijker zal hem nog vooral kennen van zijn jaren als presentator van Shownieuws.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Viktor Brand als presentator bij Shownieuws
© ANP

8. Irene Moors (2016-2017)

Telekids, Life & Cooking, De TV Kantine, het zijn allemaal absolute meesterwerkjes van Irene Moors. De presentatrice vond tussen 2016 en 2017 nog wel een gaatje in haar agenda om Shownieuws te presenteren. Vaak was ze er niet te zien, maar zoals altijd stal Irene de spotlight.

9. Cynthia Abma (2013-2014)

Shownieuws heeft flink wat namen aan zich weten te verbinden in de afgelopen 20 jaar, zo ook actrice Cynthia Abma. De GTST-ster heeft sindsdien flink wat titels op haar naam staan maar is nu vooral druk bezig met haar werk als intimiteitscoördinator.

Shownieuws is iedere dag te zien rond 22.50 uur op SBS6.