Recensie The Boys: Diabolical – Er zit geen enkele zwakke aflevering in dit pretpakket

The boys

Het derde seizoen van The Boys start 3 juni op Amazon Prime Video, dus in de tussentijd brengt het team een serie korte animaties uit onder de naam The Boys: Diabolical. Maar de 8 cartoons zijn zeker meer dan een zoethoudertje.

 

Alleen de eerste en laatste aflevering van The Boys: Diabolical hebben hoofdpersonages die je ook herkent uit Amazons live-action serie. Figuren zoals de knorrige Brit Billy Butcher en de psychopathische Superman wannabe Homelander nemen verder plaats op de reservebank. Wat volgt zijn opzichzelfstaande verhalen binnenin het The Boys-universum. En ook dat is genieten!

Compound V

 

Voor wie nog nooit een aflevering van The Boys heeft gezien, is de animatieserie een prima begin. Beeld je een werkelijkheid in waar superhelden gemaakt worden door het geheime goedje Compound V. Een cynisch op geldbelust conglomeraat, runt z’n eigen Justice League met superhelden, die door hun celebrity status en slechte mentale gezondheid meer kwaad dan goed doen. De organisatie stopt alle misdaden van de superhelden in de doofpot om hun imago te beschermen, maar een groep gewone mensen heeft er schoon genoeg van. Onder leiding van Billy Butcher, en gefinancierd door de overheid, beginnen ze de superhelden een voor een uit te schakelen.

 

Extreme humor en geweld

 

Dat is The Boys in een notendop en het kenmerkt zich verder door extreem geweld en een flinke dosis zwartgallige humor. Ondanks dat de 8 afleveringen van Diabolical door verschillende schrijvers en animatiestudio’s zijn gemaakt, blijft het die thema’s steeds trouw. Er zijn hilarische shorts zoals die van Rick & Morty-bedenker Justin Roiland en eentje die een hommage is aan oude Looney Tunes-tekenfilms. Er zijn ook meer dramatische afleveringen, zoals die over een oudere man die zijn stervende vrouw Compound V geeft om haar te redden. Of die van twee verliefde, onzekere buren die verslaafd raken aan een superheldencrème die ze aantrekkelijker maakt.

12 minuten

 

Het zijn originele insteken die prachtig verteld worden binnen in de lekker korte speeltijd van 12 minuten. Dat is de belangrijkste reden om The Boys: Diabolical te kijken: er zit gewoon géén slappe aflevering tussen! Extra punten scoren de animaties doordat ze een groot blik bekende acteurs opentrekken voor de personages. Sommigen hebben zelfs meegeschreven aan de shorts; vooral Aisha Tyler (Archer), Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) en Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) verdienen veel lof.

 

Geen tussendoortje

 

Zo is The Boys: Diabolical geen tussendoortje maar verplichte kost voor fans van de live-action serie. Als je echter geen fan bent van het geweld en de soms erg platte humor, dan gaan deze animatieshorts je ook niet overtuigen. Het titelscherm van Diabolical heeft bijvoorbeeld een buldog die tegen z’n kauwspeeltje staat op te rijden.

Conclusie

 

The Boys: Diabolical bestaat uit 8 korte maar uitstekend gemaakte animatiefilms die geen enkele The Boys-fan wil missen. Het heeft evenveel zwartgallige humor en extreem geweld als de live-action serie, maar gebruikt originele invalshoeken om iedere keer fris te blijven. Er zit geen enkele zwakke aflevering in dit pretpakket.

 

The Boys: Diabolical is vanaf 4 maart te zien op Amazon Prime Video.