Recensie The Night Agent – ‘Sterke thriller met Oscargenomineerde actrice als geheim wapen’

Amerika heeft er weer een nieuwe held bij! In The Night Agent leren we FBI-agent Peter Sutherland (Gabriel Basso) kennen en hij doet niet onder voor vergelijkbare helden als Jack Ryan, Jack Bauer en Jason Bourne.

The Night Agent
© Dan Power/Netflix

Dat Peter Sutherland een good guy is, wordt direct duidelijk in The Night Agent. In de metro staat hij op voor een moeder en haar dochtertje, en wanneer er een aanslag wordt gepleegd op het voertuig redt de FBI-agent zo veel mogelijk mensen en beschermt hij het meisje met zijn leven. Voor de kijker ligt het er wel héél dik bovenop dat Peter een held is, maar de FBI ziet dat niet zo en straft hem met een rotbaantje.

Nachtwerk

Peter moet ‘s nachts aan de slag in de kelder van het Witte Huis. Daar staat een telefoon die nooit wordt gebeld. Het is een noodlijn en Peter moet hem beantwoorden als die ooit overgaat, maar hij is vooral druk bezig met het lezen en analyseren van verslagen. De FBI-agent is dan ook erg verrast wanneer iemand plotseling het geheime alarmnummer belt. Een jonge vrouw genaamd Rose (Luciane Buchanan) loopt groot gevaar en zoals een echte held doet Peter er alles aan om haar te beschermen.

De tekst gaat verder onder de trailer

Niemand is te vertrouwen

Meer moet niet verteld worden over het verhaal want The Night Agent is een thrillerserie die aan elkaar hangt van plotwendingen. Niemand is te vertrouwen en de kijker wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. Dat doet de Netflix Original erg goed, waardoor je net zoals Peter en Rose blijft twijfelen aan de motieven van de andere personages. Want is de chagrijnige FBI-directeur nou een schurk of gewoon een eikel? En is de chief of staff van het Witte Huis behulpzaam of voert zij misschien iets in haar schild?

Jason Bourne meets Captain America

Omdat je net zoals de hoofdpersonen het grote complot langzaam ontdekt, blijft de serie spannend. Ook de cast is erg sterk en houdt je aandacht vast. Gabriel Basso doet regelmatig denken aan Matt Damon in de Jason Bourne-films. Hij is gebouwd als Captain America, maar gebruikt liever zijn verstand om de schurken te ontmaskeren. En Luciane Buchanan speelt Rose niet als een weerloos slachtoffer, maar als een intelligente vrouw die op zoek is naar antwoorden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The night Agent
© Dan Power/Netflix

Genomineerd voor een Oscar

Maar het geheime wapen van The Night Agent is Hong Chau. Zij werd genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol The Whale en zorgde voor kippenvel met haar glansrol in de thriller The Menu. Ze is overgekwalificeerd voor een bijrol in een Netflix-serie, maar doet niet minder haar best en schittert als chief of staff Diane Farr. Hong overtuigt als een moederlijke mentor, maar kan net zo makkelijk intimiderend overkomen.

Conclusie

The Night Agent is een thrillerserie volgens het boekje. Er is een spannend verhaal en met een reeks plotwendingen wordt de aandacht vastgehouden. De sterke cast zorgt voor de rest waardoor de Netflix Original zich gemakkelijk kan meten met topseries als 24, Homeland, Tom Clancy’s Jack Ryan en de Jason Bourne-films.

The Night Agent is te zien op Netfix.

Meer van Netflix