The Menu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Menu

Bioscooprecensies van deze week: The Menu en Emily

|
|

Laatste update:

Wij keken deze week naar culinaire thriller The Menu, waardoor we nooit meer naar een exclusief restaurant durven te gaan. En ook zagen we de dramafilm Emily, waarin Sex Education-actrice Emma Mackey te zien is als Emily Brönte, de schrijfster van het klassieke boek Wuthering Heights

The Menu (2022)

Met: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, Janet McTeer

Regie: Mark Mylod

De sterke thriller The Menu is weer zo’n film die het beste werkt met zo min mogelijk voorkennis. Lastig dus om daar een recensie over te schrijven. Je hebt ook weinig voorkennis nodig om te weten dat als een groep rijke stinkerds zich verzamelt op een afgelegen eiland, er mot in de lucht hangt en hun verblijf daar niet helemaal soepel zal verlopen. Ze zijn allemaal gekomen voor een etentje in de exclusieve tent van chef-kok Julian Slowik, gespeeld door Ralph Fiennes. Die acteur presteert het om dermate onderkoeld te spelen dat hij bijna niks doet - en dat is bedoeld als compliment. Daardoor is die vreemde chef-kok meer een mysterie dan een echt persoon, waardoor je nooit weet wat hij bij de volgende gang zal opdienen. De film heeft een fijne spanningsopbouw en hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy laat weer eens zien dat ze een uitstekende neus heeft voor interessant spul. Het is alleen de vraag of je ooit nog naar een exclusief restaurant durft te gaan... (Romy van Krieken)

★★★★★

Emily (2022)

Met: Emma Mackey, Oliver Jackson-Cohen, Fionn Whitehead, Gemma Jones

Regie: Frances O’Connor

Er zijn al veel verfilmingen van Emily Brontës boek Wuthering Heights gemaakt, maar nog niet veel over de schrijfster zelf. Actrice Frances O’Connor (A.I.) brengt daar met haar regiedebuut Emily verandering in en laat ons een sterke jonge vrouw uit de negentiende eeuw zien. Ze is het wilde buitenbeentje in een braaf gezin en dat past goed bij haar boekpersonages. Verder is dit gewoon een goed verzorgd kostuumdrama, met wat meer humor. Emma Mackey (Sex Education) zet een mooie hoofdrol neer – al doet ze dat vooral met haar grote bruine ogen – en we zouden haar graag als Cathy in Wuthering Heights willen zien. (Romy van Krieken)

★★★

Deze week is Guillermo del Toro's Pinnochio ook uitgekomen. Dat is een 'adembenemend mooi kunststukje' geworden

Lees verder