Recensie The Magician’s Elephant – 'Mooie animatiefilm voor de kleintjes, maar saai voor oudere kids'

De opdracht ‘Volg de olifant’ is op zich al lastig genoeg. Dat wordt in de animatiefilm The Magician’s Elephant nog erger als die dieren nergens te bekennen zijn, maar het levert wel een lief avontuur op.

The Magician’s Elephant
© Netflix

De weesjongen Peter (Noah Jupe uit A Quiet Place) is Spartaans opgevoed door een oude soldaat (Mandy Patinkin uit Criminal Minds), die van hem een collega wil maken. Peter is echter meer bezig met het zoeken naar zijn verdwenen zusje en is in alle staten als een waarzegster hem vertelt dat hij daarvoor een olifant moet volgen. Het probleem: er zijn geen olifanten...

Mooie plaatjes voor de kleintjes

Het verhaal is afkomstig uit het gelijknamige boek van Kate DiCamillo waar eerder ook al een theatermusical van is gemaakt. In de nieuwe animatieversie op Netflix is het verhaal van The Magician’s Elephant soms ondergeschikt aan de mooi plaatjes. Dat is op zich niet erg aangezien het duidelijk gericht is op de kleintjes, die zich hier best wel mee zullen amuseren.

De tekst gaat verder onder de trailer

Geroutineerde stemmen gaan dieper

Het gaat een beetje dieper, doordat de mensen geconfronteerd worden met de gevolgen van hun daden, met als boodschap dat je goed moet nadenken voordat je iets doet. Aan de beelden van The Magician’s Elephant is te zien dat debuterend regisseur Wendy Rogers van de afdeling Visuele Effecten komt, en de acteurs spreken geroutineerd de bijbehorende stemmen in. De Netflix Original zit duidelijk goed in elkaar, maar biedt niet veel meer dan de gemiddelde animatiefilm.

Verkwiste moeite voor oudere kids

De vertelstem van Natasia Emetriou (What We Do in the Shadows) probeert er wat leut voor de oudere kids in te stoppen, maar dat is verkwiste moeite, want die gaan zich vervelen. The Magician’s Elephant is heel kind- en diervriendelijk. Gemenerds krijgen hun verdiende loon, niemand staat er alleen voor, en als je in elkaar en in jezelf blijft geloven, komt alles goed.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Magician's Elephant
© Netflix

Conclusie

De animatiefilm The Magician’s Elephant vertelt een aardig verhaaltje en heeft een bijpassende uitvoering gekregen, maar stijgt nergens boven de middelmaat uit. Voor jonge kijkers is het aangenaam vertier, en voor de rest vooral een kwestie van mooie plaatjes kijken.

The Magician’s Elephant is te zien op Netflix

Meer van Netflix