Recensie Perfect Addiction – ‘Zelfs de seksscènes stellen teleur in deze romantische dramafilm’

De duistere onderwereld van illegale kooigevechten is geen voor de hand liggende achtergrond voor een romantische dramafilm. Perfect Addiction doet alsnog een poging om een sexy liefdesverhaaltje te combineren met stoere actie en faalt daar volledig in.

Perfect Addiction
© Krzysztof Wiktor

In de eerste zes minuten van Perfect Addiction wordt het turbulente liefdesleven van MMA-coach Sienna (Kiana Madeira) en MMA-vechter Jax (Matthew Noszka) even snel samengevat. De twee zijn erg gelukkig en hun relatie lijkt perfect, totdat ze hem betrapt met haar zusje. Sienna blijft achter met een gebroken hart, maar wanneer ze ruige kooivechter Kayden (Ross Butler) leert kennen, bedenkt de bedrogen studente een manier om wraak te nemen.

Stoere chick

Het idee van Perfect Addiction is niet eens zo heel slecht. Mixed Martial Arts is erg populair en een stoere chick als leading lady in een romantische film is weer eens wat anders dan het suffe modepoppetje dat valt voor een arrogante zakenman of hunky houthakker. De Prime Video Original doet alleen niks noemenswaardigs met dit unieke uitgangspunt. Het verhaaltje is zelfs zó voorspelbaar dat het volkomen ongeloofwaardig wordt.

Je hebt geen glazen bol nodig

Na het verraad van haar grote liefde gaat Sienna op zoek naar een nieuwe woning en natuurlijk komt ze terecht bij de knappe Kayden, die geheel toevallig de rivaal is van haar ex Jax. Ze besluit hem te trainen zodat hij Jax kan verslaan in een illegaal kooigevecht en je hoeft geen glazen bol te hebben om te weten dat die twee verliefd worden. Daar neemt de film wel even flink de tijd voor.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Perfect Addiction
© Krzysztof Wiktor

Geen foute jongen

Kayden is namelijk een gesloten en getroebleerde bad boy, die zich niet makkelijk openstelt voor de liefde. Ross Butler doet zijn best, maar is volkomen ongeschikt voor de rol. De 13 Reasons Why-acteur is geen foute jongen en zelfs een reeks willekeurige neptattoos geven hem geen gevaarlijk uiterlijk. Matthew Noszka is veel overtuigender als de toxic ex, maar het is bijna onmogelijk om hem niet te zien als de AliExpress-versie van Channing Tatum. En zijn personage wordt op het einde wel een hele cartooneske schurk.

True love?

Dat de acteurs niet helemaal overtuigen in hun rollen zou nog te vergeven zijn als er chemie was met hoofdrolspeelster Kiana Madeira, maar daar is ook geen sprake van. Zij kijkt met grote puppyogen naar haar tegenspelers, die op hun beurt weer naar haar staren en op de achtergrond hoor je softe muziek om te benadrukken dat het true love voor moet stellen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Perfect addiction
© Krzysztof Wiktor

Weinig chemie

Door het gebrek aan chemie spatten de seksscènes nooit van het scherm af. De acteurs wrijven een beetje tegen elkaar aan en de vrijpartijen worden bijzonder slecht in beeld gebracht. Je ziet schouders en wat gezoen, maar de mannen zijn vaker shirtloos tijdens de vechtscènes. Voor de kijker die hoopte op een pikant filmpje is dit waarschijnlijk de grootste teleurstelling.

Conclusie

Een romantische dramafilm als Perfect Addiction hoeft geen meesterwerk te zijn, maar de Prime Video Original voldoet zelfs niet aan de minimale eisen van het genre. Door de gebrekkige chemie van de cast en het voorspelbare verhaal is het bijna onmogelijk om mee te leven met de personages. De film had nog gered kunnen worden door pittige seks- en vechtscènes, maar ook die stellen teleur. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat Perfect Addiction je nieuwe verslaving wordt.

Perfect Addiction is te zien op Prime Video.

Nog meer seks en drama