Recensie Father of the Bride – Een remake met een swingende draai

Father of the Bride 2022
© HBO Max

Als je met een remake van een remake komt, moet je daar wel iets nieuws bij verzinnen. De derde versie van Father of the Bride kreeg daarom een lekker Latijns-Amerikaans smaakje.

 

Billy Herrera (Andy Garcia) heeft als Cubaanse immigrant in Miami de Amerikaanse droom waargemaakt, maar zijn huwelijk met Ingrid (Gloria Estefan) staat op springen. Net als ze hun scheiding willen bekendmaken aan de kinderen, vertelt dochter Sofia dat ze gaat trouwen. Dat zorgt voor een hoop heisa, die wordt versterkt doordat Sofia met haar aanstaande naar Mexico wil verhuizen en hele andere ideeën over haar bruiloft heeft dan haar vader.

Blondine versus conservatievelingen

Aangezien dit een remake is van Father of the Bride met Steve Martin, dat weer een herverfilming is van Father of the Bride met Liz Taylor, was het zaak om een draai aan het verhaal te geven. Dat is ze vrij aardig gelukt. Niet alleen door de huwelijksproblemen van het oudere stel toe te voegen, maar ook door de culturele botsing tussen de conservatieve Latijns-Amerikaanse families en de hoogblonde, moderne bruiloftsplanner.

 

Het is haast een comeback te noemen

De andere reden dat deze nieuwe versie lekker wegkijkt is de hoofdrol van Andy Garcia, die hier welhaast een comeback maakt. Hij werpt zijn charme moeiteloos in de strijd en doet het leuk als de getergde vader, terwijl zangeres Gloria Estefan, die niet vaak acteert, hem goed bij weet te houden. Zo wordt de nieuwe Father of the Bride een luchtig niemendalletje met een zomers vakantiegevoel en lekker swingende muziek.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Father of the Bride 2022
© HBO Max

Verwacht niet te veel diepgang

Los van de prima cast heeft de HBO Max-film weinig nieuws te bieden. Niet alleen is het een derde versie van een ouderwets verhaal, het is en blijft een romantische comedy met alle clichés die daarbij horen. Eén blik op de trailer en je kunt al raden welke kant het plot opgaat. Is dat erg? Nee, niet echt, je kijkt Father of the Bride nou niet voor de diepgaande plotwendingen. 

 

Conclusie

Na meer dan dertig jaar was het tijd voor een nieuwe versie van Father of the Bride en dat werd best een leuk niemendalletje door de Latijns-Amerikaanse smaakmakers, met voorop de bijdrage van een moeiteloos charmante titelrolvertolker Andy Garcia.

Father of the Bride is te zien op HBO Max

Meer van HBO Max