Dubai Bling

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dubai Bling

Recensie Dubai Bling – Verfrissende realityserie, die alleen leuk is voor fans van het genre

|
|

Laatste update:

Dubai is een speeltuin voor de allerrijksten en daarom de ideale stad voor een juicy realityserie in de stijl van Bling Empire. Verwacht dus ook niet dat deze Netflix Original het wiel opnieuw uitvindt, al is het wel verfrissend om de Arabische wereld van een hele andere kant te zien.

Wie geld heeft vertrekt naar Dubai om het uit te geven. Daar vind je de meest exclusieve sportwagens, extreme wolkenkrabbers, beste plastische chirurgen en grootste feesten. De perfecte ingrediënten voor een realityserie! Maar om het spannend te houden, heb je wel een goede cast nodig. Dat zit wel goed bij Dubai Bling, vanaf het eerste moment sta je versteld door de verwende modepopjes en hun extreem lange tenen.

In de eerste aflevering wordt de cast geïntroduceerd. Centraal staat self made zakenvrouw Zeina. Zij begon met een paar honderd dollar en groeide uit tot een exclusieve makelaar, die handelt in de duurste huizen. Haar beste vriendin is Safa en zij is getrouwd met de rijke Fahad. De toon wordt gelijk gezet met een echtelijke ruzie over niks. Safa vindt haar kastruimte veel te klein en wil een groter huis. Fahad wil alleen groter wonen als ze het gezin ook gaan uitbreiden. Uit boosheid gaat de golddigger shoppen en koopt ze een ketting van 2 miljoen dollar om haar echtgenoot terug te pakken.

Smullen voor de fans

Alle acht afleveringen bestaan uit dit soort scènes, waarin extreem rijke mensen met een kleine tegenslag te maken krijgen en zich enorm aanstellen. Een verkeerd berichtje op Instagram kan al reden genoeg zijn om een vriendschap te beëindigen. En wanneer influencer Farhadi haar aartsrivaal LJ wil zieken, houdt ze een fotoshoot in de omgeving van haar woestijnfeestje. Het is allemaal erg kinderachtig, maar fans van het genre zullen hier juist van smullen.  

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dubai Bling

Taboes

Toch heeft Dubai Bling wel iets meer te bieden dan de zoveelste realityserie over ruziënde rijken. Omdat het zich afspeelt in Dubai krijg je een kijkje in de Arabische wereld, die dit keer niet wordt getoond met een afkeurende Westerse blik. Wanneer Safa nadenkt over een surrogaatmoeder is dat een controversieel onderwerp, want in de Arabische cultuur is dat nog steeds een taboe. En een relatietherapeut bezoek je al helemaal niet, want waarom zou je persoonlijke details delen met een vreemde? 

Verfrissend

In Westerse films en series worden Arabieren altijd neergezet als gewelddadige karikaturen en het is verfrissend om eens een andere kant van de Arabische wereld te zien. Omdat alle castleden een andere achtergrond hebben, wordt ook zichtbaar hoe divers de cultuur eigenlijk is en wat voor onderlinge verschillen er zijn. De prachtige beelden van Dubai zijn daarbij de kers op de taart.

De tekst gaat verder na de video.

Conclusie

Dubai Bling is precies wat je ervan verwacht: rijke mensen maken ruzie op droomlocaties. Dat het zich afspeelt in Dubai maakt de Netflix Original wel een stuk interessanter dan de zoveelste Real Housewives-kopie. Je krijgt een kijkje in een compleet andere wereld en leert meer over de Arabische cultuur, maar toch blijft dit een serie die alleen verteerbaar is voor fans van het genre.

Dubai Bling is te zien op Netflix.

Nog meer reality

Lees verder