Michael Myers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael Myers

Hoe ziet Michael Myers uit Halloween er écht uit?

|
|

Laatste update:

Als je denkt aan een gemaskerde seriemoordenaar, dan kom je al snel uit bij Michael Myers: de schrik uit de Halloween-films. Hij is snel, stil, beresterk en telkens als je denkt dat je hem hebt uitgeschakeld springt hij weer tevoorschijn! Behalve op Comic Con: daar verveelt hij zich vooral.

Halloween was in 1978 een enorme lowbudgetfilm en het uiterlijk van Michael Myers moest dus ook lekker cheap gerealiseerd worden. De makers vonden een oud masker van Star Treks kapitein Kirk (William Shatner), dat ze wit verfden. Voilà: een iconische filmschurk was geboren.

Door de jaren (en vele slechte sequels) heen werd de opperpsychopaat door verschillende acteurs gespeeld. Nick Castle was de originele Michael, en in de nieuwe Halloween-trilogie wordt hij bijgestaan door James Jude Courtney.

Michael Myers is een vriendelijke opa?

In Halloween Kills, de sequel uit 2021, is acteur Airon Armstrong degene die in flashbacks een jongere Michael speelt. We zetten de verschillende acteurs voor je op een rij! Castle is de vriendelijke opa met de baard, en James Courtney is de lachende man met de kale knikker.

Hoe ziet Michael Myers uit Halloween er écht uit?

Airon Armstrong, de flashback-Myers, is gewoon een vlotte vent, maar vergis je niet! Deze professionele stuntman (o.a. John Wick, Joker, The Dark Knight Rises, etc.) is bijna 1 meter 90, ook al zie je dat op zijn selfies niet zo goed.

In Halloween Kills was Michael Myers behoorlijk aangebrand, dus in Halloween Ends (dat in 2022 verschijnt) ziet Michael er waarschijnlijk uit als een zwaar gehavende Castle óf Courtney. We hadden toch niet verwacht dat de grootste moordenaar uit de filmgeschiedenis er uit zou zien als een opa, of die ene buurman die niet ophoudt met praten over zijn nieuwe gasbarbecue ("Superhandig en -snel, en je loopt niet moeilijk te doen met kooltjes of briketten. Eten binnen 20 minuten! Echt een superuitvinding.").

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Makeup doet natuurlijk ontzettend veel, dus we verwachten dat hij er niet zo vriendelijk uitziet als de acteurs. Hoewel: dat zou pas een échte twist zijn! We zien het waarschijnlijk eind volgend jaar: dan verschijnt Halloween Ends in de bioscoop.

Lees verder