Halloween’s Michael Myers verveelt zich een bult op Comic-Con

Halloween’s Michael Myers verveelt zich een bult op Comic-Con

Michael Myers, de psychokiller uit Halloween, liep dit weekend ook rond op Comic-Con! Bij daglicht ziet hij er… toch niet zo eng uit. Een... beetje zielig, zelfs.

De makers van Halloween hadden het idee om Michael Myers buiten het conventiecentrum van San Diego te laten rondlopen. Fans konden met de psychopatische moordenaar op de foto, en ze ontvingen een mooie poster van ‘m.

Emo Myers

Het nadeel van zo’n William Shatner-masker is dat je er geen enkele emotie mee kunt communiceren. In de films is Michael Myers doodeng, ook door het gebruik van licht en schaduw. Op de social media-foto’s van Myers zien we dus een heel andere kant van Myers!

Op klaarlichte dag komt zijn dreiging een stuk minder goed over. Zeker als hij geen scherpe voorwerpen bij zich heeft. Onmogelijk natuurlijk, want dan heb je de politie in je nek vóór je ‘halloween’ kunt zeggen!

Sterker nog: zijn gezichtsuitdrukking lijkt soms zelfs een beetje... sneu. ‘Waarom draag ik met 30 graden een overall?’

‘Hoe lang moet ik nog?’

‘Pardon, mag ik wat vragen? Ik zoek de bushalte.’

‘Heb ik iets van u aan? Uw overall?

Hier staat Michael Myers als een hangjongere in een vuil portiek. Hij kijkt een beetje… dromerig? Het zou zomaar de cover van een boyband-single kunnen zijn!

‘Ben jij het, Magere Hein? Kom je me eindelijk verlossen?'

Nee, dan maakt een bewegende Michael Myers toch een stuk meer indruk!

De nieuwe Halloween-film draait vanaf 1 november in de bioscoop. Zoals je in de trailer kunt zien speelt Jamie Lee Curtis weer de rol van Laurie Strode. Zij kwam in Halloween: Resurrection om het leven en het personage was ook al eens gestorven tussen Halloween III en IV. Niet gek dus dat de makers alles na de eerste Halloween (1978) negeren!