Jamie Lee Curtis keert terug in nieuwe Halloween-film

Door Redactie
Jamie Lee Curtis keert terug in nieuwe Halloween-film

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat we seriemoordenaar Michael Myers op het witte doek zagen. Volgend jaar keert hij terug… en hij neemt een oude bekende mee!

Babysitter

Dit weekend werd bekend dat niemand minder dat Jamie Lee Curtis een grote rol zal spelen in de nieuwe Halloween-film. Zij zal opnieuw in de huid kruipen van Laurie, de babysitter die het in de horrorklassieker uit 1978 moest opnemen tegen de gemaskerde moordenaar Michael Myers. Curtis speelde die rol daarna nog in Halloween II, Halloween: H20 en Halloween: Resurrection. Via Twitter liet de ‘scream queen’ weten dat ze opnieuw klaar is voor de strijd met haar aartsvijand.

Doorbraak

De casting van Curtis is opvallend, omdat haar personage schijnbaar het loodje legde in Halloween: Resurrection. Toch kan dat de fans weinig schelen. Die zijn allang blij dat de actrice terugkeert naar de rol die haar doorbraak betekende.

Soundtrack

De nieuwe Halloween-film, alweer de elfde in de reeks, zal worden geregisseerd door David Gordon Green. Hij tekende eerder voor komedies als Pineapple Express en Your Highness. Ondanks dat hij nog weinig ervaring heeft met horror, heeft hij wel al de zege van John Carpenter, de regisseur van de eerste Halloween-films: “David kwam naar mijn kantoor om te vertellen wat zijn plannen waren en ik was enorm onder de indruk. Hij snapt echt wat de serie zo speciaal maakt. Misschien ga ik ook wel weer de soundtrack maken voor deze film.”

De nieuwe Halloween-film zal in oktober (duh) 2018 in de Amerikaanse bioscopen draaien.