Margot Robbie heeft een lekker ruikende tip voor jonge acteurs

Veronica Superguide logo
Margot Robbie heeft een lekker ruikende tip voor jonge acteurs

Zó bereidt Margot Robbie zich voor op een rol

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Veel acteurs gebruiken slimme trucjes om zich nóg meer in te leven in hun rol. Superster Margot Robbie heeft zo haar eigen manier, en daar zit een (lekker) luchtje aan.

Sommige acteurs doen enorm veel moeite om zich in te leven in hun rollen. Ze duiken onder, blijven maandenlang in hun rol, vallen tientallen kilo’s af, of drinken dagelijks drie milkshakes. Anderen nemen hun acteerwerk nog serieuzer en gaan zelfs ehm… karrenvrachten harddrugs verkopen op dancefestivals!

Margot Robbie, die dankzij The Wolf Of Wall Street, Suicide Squad en Once Upon A Time In Hollywood nu écht een wereldster is, pakt het een beetje anders aan. De actrice bereidt zich voor op verschillende rollen met… parfum! Dit vertelt de actrice tegen de Australische krant The Sydney Morning Herald.

‘Voor elk personage dat ik speel kies ik een ander luchtje’, meldt ze. ‘Geuren kunnen je naar een andere tijd en plaats brengen, of juist een specifiek gevoel oproepen. Voordat ik op de set stap, spuit ik parfum op, waardoor ik makkelijker in mijn rol kom.’

Het is een grappig trucje en Robbie is echt niet de enige die ‘m inzet voor haar werk. Op filmsets worden geuren ook regelmatig gebruikt om een bepaalde sfeer neer te zetten. Een oorlogsgebied dat naar bloemetjes ruikt acteert een stuk lastiger dan een zwavellucht bijvoorbeeld. De actrice werd onlangs gepresenteerd als het nieuwe gezicht van Chanel.

Lekker luchtje?

We zijn nu wel benieuwd waar haar verschillende personages naar ruiken. Bij Naomi Lapaglia (The Wolf Of Wall Street) en Sharon Tate (Once Upon A Time In Hollywood) kunnen we ons een lekker parfummetje voorstellen, maar bij Tonya Harding (I, Tonya) wordt dat al lastiger. Een goedkoop luchtje, aangevuld met een volle asbak? Aan Harley Quinn, die binnenkort weer te zien is in Birds Of Prey, gaan we ons niet eens wagen!

Nee, ho, wacht! We weten het! Een mierzoet, goedkoop luchtje!

Dat is in het geval van de geflipte Quinn een meevaller! Het had ook een mix van ontsmettingsalcohol, ketamine en urine kunnen zijn.

Lees verder