• Brandende Vraag

Zijn Jeroen Rietbergen en Linda de Mol weer samen?

Door Peter Koelewijn
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol

Jeroen Rietbergen is uitgekotst door Nederland nadat BOOS onthulde dat hij bij meerdere Voice-deelnemers en medewerkers seksueel grensoverschrijdend gedrag had getoond. Zijn vriendin Linda de Mol wees hem meteen de deur, maar sindsdien gonzen er geruchten dat het stel toch weer bij elkaar is. Klopt dit of ligt de waarheid ingewikkelder?

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol zijn sinds 2007 bij elkaar. Ze zijn nooit getrouwd, die eer had alleen Fred Reuter: Linda’s jeugdliefde met wie ze in 1991 in het huwelijksbootje stapte. Na vier jaar vroeg het stel echter een scheiding aan. Linda kreeg later nog twee kinderen met regisseur Sander Vahle maar ook die relatie hield geen stand.

Succesvolle samenwerking

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol leken lange tijd voor elkaar gemaakt te zijn. Niet alleen privé konden ze het geweldig vinden, Jeroen componeerde ook voor meerdere films met Linda in de hoofdrol, zoals Gooische Vrouwen 2 en Terug naar de kust.

Met een hoge positie binnen het bedrijf van Linda’s broer John de Mol, had Jeroen enorm veel aanzien en macht. Helaas misbruikte hij die om vrouwelijke deelnemers bij The Voice lastig te vallen. Als vaste bandleider voor de liveshows was hij in de positie om seksueel grensoverschrijdend gedrag uit te voeren bij meerdere vrouwen.

Bom barst

In januari 2022 barstte die bom toen meerdere vermeende slachtoffers anoniem naar buiten kwamen, via het programma BOOS van Tim Hofman. Linda de Mol kwam rond de tijd dat de uitzending online verscheen met een statement, dat ze absoluut van niets had geweten. Ook had ze direct de banden verbroken met Jeroen toen ze lucht kreeg van de beschuldigingen door The Voice-deelnemers.

Linda geeft duidelijkheid

Terwijl Jeroen naar de VS reisde voor ‘rehab’ kondigde Linda een tv-pauze aan. Tijdens die pauze gonsden de wildste geruchten over dat de twee alsnog contact zouden hebben en hun relatie zelfs weer gelijmd hadden. Dit bleef ontkend worden en nu heeft Linda in een editorial voor haar eigen blad orde op zaken gesteld.

Voor iedereen in de media die er zo vreselijk druk mee is: nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar. We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is. Ik hoop dat dat mag.

Nieuw contact

Duidelijk! Linda had een tijd lang geen contact met haar ex totdat ze hoorde dat hij betrokken was bij een auto-ongeluk in Zuid-Afrika. Sindsdien hebben ze weer voorzichtig af en toe contact, met hulp van een therapeut.

Sinds begin september is Linda de Mol weer terug op tv als presentator voor Miljoenenjacht op SBS6.