Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol
BN'ers

Linda de Mol onthult: Jeroen Rietbergen flirtte eerder via Instagram met een andere vrouw

|
|

Laatste update:

Linda de Mol vertelt eindelijk haar kant van het verhaal over Jeroen Rietbergen en onthult dat ze al eerder een relatiecrisis met hem had. Jeroen kwam keihard in opspraak na de onthullingen van BOOS, dat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoonde bij meerdere Voice-deelnemers. Nu blijkt dat Linda hem al eens betrapte op flirten met een andere vrouw via Instagram. “Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten. 

Linda onthult de nieuwe details in haar editorial voor de LINDA. Ze benadrukt dat ze niets wist van de misstanden bij The Voice en dat ze pas na de BOOS-uitzending van haar broer John de Mol over een eerdere klacht hoorde. John waarschuwde Jeroen dat ie ontslagen zou worden als er nog één klacht van een Voice-deelnemer zou komen; dit zagen we John ook uitleggen in de BOOS-aflevering. 

Jeroen vertelde niets aan Linda

John liet het zelf aan hem over om z’n vrouw op de hoogte te brengen, aldus Linda. Jeroen heeft gezegd dat dat het einde van zijn relatie met mij zou betekenen, waarop John herhaalde: ‘Dat deel laat ik aan jou, dit is niet aan mij.’ Dat Jeroen het me niet verteld heeft, moge duidelijk zijn.

Flirten met andere vrouwen

De presentatrice had kort daarvoor al ruzie met Jeroen gekregen om flirterige appjes die hij via Instagram gestuurd naar een vrouw stuurde. “Let wel: flirtte. En niet met iemand van The Voice. Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.

Jeroen beloofde beterschap en noemde het een “ingesleten patroon”. “Hij had er alles voor over om het goed te maken.” Linda schrijft verder dat haar kinderen dol waren op Jeroen en dat ze niet nog een scheiding wil doormaken. Dus streek ze met haar hand over haar hart. Het ging een tijd zelfs uitstekend in de relatie. “Ik was happyer dan ooit. En dan komt er zo’n mail... 

Auto-ongeluk

Jeroen volgde een rehab in Amerika en later deed hij nog een vervolgtraject in Zuid-Afrika. In die periode belandde hij in een auto-ongeluk, zo onthult Linda. De presentatrice beschrijft het als een frontale botsing en aanvankelijk wilde ze doorwerken en het negeren. Toch “klapte ze ineens volledig in elkaar”. Ze weet ook waarom: “Omdat ik besefte dat ik hem nooit meer gesproken zou hebben als dit anders was afgelopen.

Jeroen en Linda hebben weer contact

Met behulp van een therapeut hebben de twee af en toe contact met elkaar. Toch beklemtoont Linda dat ze absoluut niet meer bij elkaar zijn, zoals sommige bronnen beweerden de afgelopen maanden.

Lees verder