Linda de Mol zweert op kinderen: ‘Wist van niets bij The Voice’

Door Birgit Roobol
Linda de Mol
© Brunopress

Linda de Mol kreeg na de onthullingen over het seksueel wangedrag van haar voormalige partner Jeroen Rietbergen bij The Voice een "lawine aan keiharde meningen" over zich heen. Zij refereert aan "gasten en presentatoren in talkshows en showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, en lelijke columns". Dat schrijft De Mol in de editorial van de nieuwe LINDA. waarvan maandag een stukje online is gezet.

'Ik wist van niets'

De klap was voor Linda zó hard, dat ze professionele hulp in heeft moeten schakelen. "Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij - door een niet-kloppende zin in Jeroens statement - een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice", schrijft De Mol. De presentatrice en bladenmaakster lijkt te refereren aan de zin in de verklaring van Rietbergen dat hij "met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte stelde", maar in haar editorial laat ze dit verder open.

'De lieve mensen zijn met meer'

De zus van The Voice-bedenker John de Mol hield zich vast aan een advies van een goede vriend die beklemtoonde dat "het hier een hele kleine groep boze schreeuwers die helaas veel aandacht genereren in de media. Onthou één belangrijk ding: ‘DE LIEVE MENSEN ZIJN MET MEER!’ Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer."

Even voor zichzelf

Linda besloot in januari al haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen, nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Ze verbrak haar relatie met Rietbergen en nam de tijd om alles te verwerken. Begin september keerde De Mol terug op televisie met haar programma Miljoenenjacht.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.