The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland
The Voice

'The Voice-onderzoek gaat veel langer duren'

|
|

Laatste update:

Misdaadverslaggever John van den Heuvel verwacht dat het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland veel langer zal duren dan we nu misschien denken. Volgens hem zijn de verdachten nog niet eens gehoord.

Het YouTube-programma BOOS gooide de stinkende Voice-beerput eerder dit jaar open. Nieuws over het daaropvolgende onderzoek druppelt gestaag binnen, maar wanneer krijgen we échte conclusies en resultaten? "Mij wordt heel veel gevraagd: hoe staat het nu met het onderzoek en waarom duurt het allemaal zo lang. Ik kan zeggen dat het allemaal nog veel langer gaat duren", zei John gisteren in RTL Boulevard.

Eerste resultaten

Volgens hem werd in eerste instantie gedacht dat "misschien in de zomer" al de eerste resultaten bekend zouden worden. Tegelijkertijd stromen er ook nog steeds nieuwe schokkende meldingen binnen. John stelt dat het lange wachten met een aantal dingen te maken heeft. "Die aangiftes moeten natuurlijk goed onderzocht worden. En ik weet bijvoorbeeld ook dat een van de aangeklaagden nog niet eens gehoord is. Die mag pas in mei zijn verhaal doen." Ook is er volgens hem momenteel "een enorme werkdruk bij de zedenafdeling".

Onderzoek

Vooral het feit dat er goed onderzoek moet worden gedaan, vindt John belangrijk. "Het laatste wat je wil als justitie of OM zijnde is straks een BN'er voor het hekje hebben staan en je onvoldoende bewijs blijkt te hebben en een rechter tot vrijspraak komt."

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder