In de nieuwe film van Nicolas Cage speelt deze acteergod... zichzelf!

Veronica Superguide logo
In de nieuwe film van Nicolas Cage speelt deze acteergod... zichzelf!

Zijn grootste rol: Nicolas Cage speelt zichzelf in nieuwe film!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De carrière van Nicolas Cage kent vele hoogte- en dieptepunten, hoewel de dieptepunten de laatste jaren (sterk) overheersen. Zijn nieuwste film klinkt echter als een geweldige hit. In The Unbearable Weight Of Massive Talent speelt Nicolas Cage… zichzelf!

In The Unbearable Weight Of Massive Talent speelt Nic Cage een overdreven versie van zichzelf. Hoewel… In de film heeft hij een enorme schuld en geeft een rijke drugshandelaar hem een miljoen dollar om op te draven op zijn verjaardagsfeest. Voor zover we weten is dit niet echt gebeurd, maar het zou ons ook niet verbazen als het wél zo was.

Waar het zelfs voor de échte Nicolas Cage onwaarschijnlijk wordt, is dat hij wordt gerekruteerd door de CIA om de crimelord te bespieden. Zijn nieuwe criminele vriend heeft echter ook de vrouw van Cage en zijn dochter overgebracht zodat ze hun band kunnen herstellen.

The Unbearable Weight Of Massive Talent

Nic Cage zit dus in een zéér moeilijke situatie waarin zijn leven en dat van zijn geliefden gevaar loopt. Door terug in zijn bekendste rollen te kruipen probeert hij hun leven te redden. Ondertussen wordt hij gekweld door een dubbele persoonlijkheid: zijn ‘slechte ik’ neemt hem de hele tijd in de zeik omdat hij geen superster meer is, en alleen nog maar in gare films acteert. Cage zegt ervan te balen dat hij een internetmeme geworden is, maar als je het verhaal van deze film leest is het net alsof het 'm niets kan schelen!

We weten niet hoe jullie er over denken, maar wat ons betreft komt met deze film een droom uit! Alleen een nieuwe National Treasure kan ons nog blijer maken.

Nic Cage is niet de eerste die in een film ‘over zichzelf' speelt. Being John Malkovich is een bekend voorbeeld, net als JCVD waarin Jean-Claude van Damme een verlopen acteur speelt die per ongeluk voor een bankrover wordt aangezien.

Binnenkort is Cage ook al te zien in de horrorfilm The Color Out Of Space.

Hierin wordt de boerderij van Cage getroffen door een meteoriet, waarna de omgeving op steeds gekkere manier verandert. Wat zit er achter deze bizarre mutaties?

Lees verder