• BN'ers

Yvonne Coldeweijer uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen in de media

Yvonne Coldeweijer is één van de invloedrijkste mensen in de Nederlandse Media, volgens de Media100. De juicequeen kwam als nieuweling op de achtste plaats binnen, één plekje boven media-columnist Angela de Jong. De twaalfde editie van de Media100 werd woensdagavond bekendgemaakt.

Door Finn Bonis
Yvonne Coldeweijer

Arjen Lubach is opnieuw terug op de eerste plaats in de lijst, nadat hij in maart door Tim Hofman van de troon werd gestoten. Zal dat iets met de TVOH-uitzending van #BOOS te maken hebben gehad? Naast Yvonne en Angela staat ook Eva Jinek in de top 10; zij is met haar vierde plek de hoogst genoteerde vrouw. 

Nieuwkomers en afhakers 

Naast de roddelkoningin zijn er nog een aantal nieuwkomers in de lijst. André van Duin komt op plek 24 binnen en columnist Marcel van Roosmalen op plek 27. Er zijn ook een aantal grote namen die de lijst hebben verlaten. De van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde Matthijs van Nieuwkerk staat er niet meer in en Johnny de Mol heeft waarschijnlijk door zijn rechtszaak het veld moeten ruimen.

Koningin van de ophef

Yvonne Coldeweijer kwam afgelopen jaar regelmatig in het nieuws. Ze beschuldigde Samantha Steenwijk van het gebruik van illegale dieetpillen, zei dat Rachel Hazes een belangrijke rol had gespeeld in het uitlekken van haar zoon z’n brief, en ze riep haar ‘spionnen’ op medische informatie over Marc van der Linden te delen

Bron: ANP / Veronica Superguide