• Ophef

Yvonne Coldeweijer roept 'spionnen' in VUmc op meer informatie te delen over Marc van der Linden

Marc van der Linden en Yvonne Coldeweijer

Dat Yvonne Coldeweijer net zoveel vrienden als vijanden heeft wisten we inmiddels wel. Maar vandaag is ze voor veel mensen toch echt over een grens gegaan, toen ze haar 'spionnenleger' om meer informatie over Marc van der Linden vroeg. De royaltyverslaggever werd dit weekend getroffen door een herseninfarct.

Het boterde al een tijd niet tussen de juicequeen en de royaltyverslaggever. Zo ontmaskerde ze Marc toen hij rond de dood van Queen Elizabeth een foto postte waarop het net leek alsof hij de Queen ontmoette. Die bleek alleen gephotoshopt. Au. Kennelijk vermoedt ze nu ook dat de herseninfarct niet het hele verhaal is, waardoor ze dus die oproep deed vandaag. Het was ook aanleiding voor het VUmc, het ziekenhuis waar Marc momenteel verblijft, om een intern onderzoek te overwegen.

Spionnen gezocht

Het begon allemaal vanmiddag toen Yvonne bij een dankbericht van Marc, vanuit z'n ziekenhuisbed, een oproep plaatste. "Kennen wij nog spionnen in het VUmc want ik zou hier graag iets over willen vragen", luidde haar bericht. Wat ze dan precies wilde vragen werd niet direct duidelijk. Maar het leidde in elk geval wel tot woedende reacties. Waaronder van Marc zelf. "Hoe hoerig om aandacht kun je zijn? Beroepsadder Yvonne Coldeweijer denkt dat het integere VU-personeel haar karakter heeft en roept hen op tot het plegen van een misdaad (openbaar maken medisch dossier). Rapporteer die vrouw, want ik word hier omringd door mensen die hun leven wijden aan de gezondheid van anderen in plaats van het teren op andermans ellende!"

Grensoverschrijdend gedrag

Het leidt onder andere ook tot een boze reactie van media-advocaat Royce de Vries, die het niet vindt kunnen. Hij merkt op dat juicekanalen hun mond vol hebben over grensoverschrijdend gedrag, maar dit normaal vinden. Eerder was hij ook al kritisch over haar toen ze in de knullige val van Talitha Muusse trapte. Ook zijn volgers reageren boos op de oproep van Yvonne. Net als veel andere Twitteraars vanavond. Veel mensen vinden het een nieuw dieptepunt van de roddeltante, die het dit jaar al vaker aan de stok kreeg met Rachel Hazes, Jumbo-klant Glennis Grace en natuurlijk Samantha Steenwijk, van wie ze een rechtszaak verloor.

Onderzoek of geen onderzoek

Het Amsterdam UMC, waar het VUmc tegenwoordig onderdeel van uitmaakt, reageerde vanavond bij monde van een woordvoerder op de oproep van Yvonne. "Onze medewerkers hebben privacy heel hoog in het vaandel", meldt de woordvoerder. "Zij weten dat alle medische informatie tot het beroepsgeheim behoort. En wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat een van onze medewerkers dat geheim geschonden heeft." Overigens bevestigt het ziekenhuis ook niet dat Marc daar daadwerkelijk ligt, al gaf hij dat zelf wel aan op Instagram. Maar daarmee vinden ze het dus niet nodig om een onderzoek in te stellen.

Toch informatie

Gek genoeg zegt Yvonne wél informatie te hebben ontvangen. Op Instagram schrijft ze: "Wilde gewoon ff weten hoe je aan dat blauwe oog was gekomen, maar heb al van VUmc-spionnen gehoord dat je met je hoofd op een punt bent gevallen, Marc. Ouch. Veel beterschap." Later maakt ze de reactie van Royce en het ziekenhuis belachelijk door te stellen dat haar informatie helemaal niet van een personeelslid kwam. "Alsof er meer zorgpersoneel in een ziekenhuis rondloopt dan patienten en bezoekers", zegt ze tenslotte. Niet heel overtuigend, want het is onwaarschijnlijk dat willekeurige voorbijgangers over medische informatie zouden beschikken.