Royce de Vries

Veronica Superguide logo
Royce de Vries

Royce de Vries: Yvonne Coldeweijer komt goed weg met valse snuifvideo

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Emma de Wijer

Yvonne Coldeweijer moet veel voorzichtiger zijn, vindt advocaat en 'zoon van' Royce de Vries. De juicekoningin heeft volgens hem veel geluk dat er opzet in het spel was met de valse snuifvideo van Talitha Muusse.

Hoe ging het ook alweer?

Yvonne Coldeweijer ligt onder vuur nadat ze een neppe snuifvideo van presentatrice Talitha Muusse op haar juicekanaal plaatste. De nepvideo is onderdeel van een onderzoek van BNR om te laten zien hoe gemakkelijk het is om onwaarheden te verspreiden via een juicekanaal. Via een anoniem Instagram-account verstuurde BNR de fake snuifvideo naar Yvonne. De juicekoningin reageerde binnen tien minuten (“OMG! Savage, deze video”) en zette het filmpje een dag later online. 

Ernstige beschuldiging

Talitha wordt dus ten onrechte beschuldigd van cokegebruik. Dat is zeer ernstig, aldus Royce. "Dan wordt als medium van je verwacht dat je veel beter onderzoek doet dan wanneer je een minder ernstige beschuldiging doet, bijvoorbeeld dat iemand door een rood licht loopt." De advocaat stelt dat je goed moet nagaan of er geen grap in het spel is, of dat het om een deepfake gaat. "Je kan niet alleen maar van een filmpje uitgaan."

'Yvonne heeft geluk gehad'

Yvonne heeft geluk dat de video in scène is gezet, anders had de presentatrice om een schadevergoeding kunnen vragen, ook als ze wél coke had gebruikt in de video. "Het is een hele vergaande inbreuk op de privacy van iemand om zo'n video te delen", zegt de advocaat. In dit geval zullen er geen juridische consequenties zijn. "Daar komt Yvonne goed mee weg, want je moet bij dit soort beschuldigingen heel voorzichtig zijn", aldus Royce. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder