Willeke Alberti

Veronica Superguide logo
Willeke Alberti

Drama bij The Masked Singer: Willeke Alberti in tranen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Bij de eerste aflevering van The Masked Singer nam Nederland afscheid van de Vuurvogel. In het gevederde kostuum zat niemand minder dan… Willeke Alberti! De diva van het Nederlandse lied was na de uitzending zó emotioneel dat er aardig wat tranen vloeiden.

Aan alle talentenjachten doen regelmatig zangers en zangeressen mee, wat een aardig risico voor ze inhoudt. Als ze er als eerste uitgaan, kan dat een behoorlijke knauw zijn voor hun reputatie. Alberti hoeft niemand nog iets te bewijzen, maar haar uitschakeling was tóch een pijnlijke toestand, zegt Gerard Joling tegen RTL Boulevard. “Ze vond het zo erg dat ze eruit was! Ze heeft ook zo gehuild, daarna…”

Alberti zong Pokerface van Lady Gaga, en dat lied was haar niet echt op het gevederde lijf geschreven. Joling: “Ik heb ook nog gezegd: Is het wel of geen zangeres? Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor een mens met zo’n enorm oeuvre.”

Willeke Alberti reageerde ook nog in de uitzending. Of ze gehuild heeft achter de schermen laat ze een beetje in het midden. “Dat huilen had een hele andere… Dat was absoluut niet zo. Nu ik het zie denk ik: er was niets fout aan. Ik ben gewoon heel laag gaan zingen. Het is gebeurd, en ik ben zó blij dat ik niet meer dat pak in moet! Ik zag echt helemaal niks! Jammer dat ik niet meer kon laten zien, maar ik heb absoluut geen spijt dat ik heb echt meegedaan.”

Wie is The Masked Singer?

Eddy Zoëy probeerde de diva nog te troosten in de uitzending. “Volgens mij wilden de mensen gewoon ontzettend graag weten wie er in de Vuurvogel zat!” Alberti: “Het was fantastisch: ik heb genoten van alle keren dat we geoefend hebben.”

Het is best begrijpelijk dat Alberti de kraan even openzette na haar vroege uitschakeling. Ze had nét wat pech met haar nummer, en in het (op meerdere manieren) bloedhete pak is het écht geen pretje voor de kandidaten. Het is goed om te weten dat de diva tóch positief terugblikt op haar deelname aan The Masked Singer.

De show is volgende week vrijdag gelukkig weer terug! Wie er mogelijk in de schitterende kostuums zitten, lees je hier!

Lees verder