De Beste Zangers Kerstspecial op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Beste Zangers Kerstspecial op NPO 1

Alle 7 optredens van de Beste Zangers Kerstspecial gerankt

|
|

Laatste update:

Gisterenavond keerde Beste Zangers voor één keertje terug op tv met een Kerstspecial. Wie brengt ons in de ultieme feestdagen-mood? En door wie willen we nu juist onze kerstboom uit het raam flikkeren? Dit zijn alle optredens, gerankt van ‘meh’ naar ‘top’.

7. Jeroen van der Boom – Let it snow

Dat dansje. Het is nét wat te vrolijk, zelfs voor kerst. Het oogt allemaal een beetje wannabe Michael Bublé. Gelukkig maakt Jeroen nog wel een beetje indruk met zijn vloeiende Engelse tongval. Niet slecht hoor! Zijn ‘Let it snow’ is lekker degelijk, maar een echte kerst-vibe krijgen we er ook weer niet van.

6. Jan Dulles – Silent Night

Voor degenen die dit nummer vooral associëren met Aretha Franklins machtig mooie versie, komt deze uitvoering van Jan Dulles misschien niet echt als geroepen. Vooral wanneer hij ook een gospel-achtig koor achter zich heeft staan. Goede poging, maar absoluut niet legendarisch.

5. Willeke Alberti – Met kerst wil ik bij jou zijn

Willeke, aka de oermoeder van de Nederlandse muziekindustrie, vertaalt de ultieme kerstklassieker Driving Home For Christmas. Haar ‘Met kerst wil ik bij jou zijn’ swingt de pan uit. Jammer dat de rest van de Beste Zangers er soms doorheen lullen. Als Willeke zingt, dan LUISTER JE potverdorie!

4. OG3NE – The Andrew Sisters Christmas medley

‘Wat is dit leuk he?’, aldus Gerard Joling. En inderdaad: de dames van OG3NE doen het vandaag érg leuk. Ze jassen er in twee minuutjes even loepzuiver drie nummertjes doorheen alsof het niets is. We adviseren wel om dit niet met een volle maag te kijken: dat ‘jinglelingjinglelingjingelinlingling’ in het begin gaat nét iets te snel.

3. Gerard Joling – Please come home for Christmas

‘Geer’ was gisterenavond op drie plekken tegelijk! Hij co-presenteerde All Together Now op RTL 4, zat in het publiek bij Rico vs. Badr op Veronica en deed ‘Please come home for Christmas’ op NPO 1. Dat laatste pakte het beste uit. Even geen overdreven toeters, bellen en glitters. Gerard houdt het – voor zijn doen – redelijk ingetogen en we moeten zeggen: niet verkeerd! Chapeau Joling, chapeau.

2. Trijntje Oosterhuis – Have yourself a merry little Christmas

Trijntjes ‘Have yourself a merry little Christmas’ kun je zo onder zo’n typische, hartverwarmende feestdagen-reclame plakken. Je weet wel, waar de supermarktketens je elk jaar weer mee doodgooien. En dat bedoelen we helemaal niet negatief. Qua stem komt er deze avond overigens niemand in de buurt bij Trijntje. Zó indrukwekkend. Oké, misschien komt één iemand wel in de buurt…

1. Edsilia Rombley – Komt allen tezamen

…Namelijk Edsilia Rombley! Hè, hè. Hier hielden de rest van de Beste Zangers op de bank even lekker hun monden dicht. Heerlijk. Je kan ook niet anders naar ademloos luisteren wanneer Edsilia – één van onze Songfestivalpresentatoren – haar strot opentrekt. Ze vangt de heerlijke cliché-kerstgedachte perfecte in haar prachtige uitvoering van ‘Komt allen tezamen’. We hebben een winnaar!

Lees verder