• Oscars

Will Smith geeft eindelijk interview over Oscar-klap: ‘geen excuus voor mijn gedrag’

Will Smith Oscars

Met zijn nieuwste film Emancipation knokt Will Smith (figuurlijk) om weer terug te keren in een positief daglicht. Voor het eerst sinds de Oscar-klap liet hij zich interviewen in een talkshow, gisteravond in The Daily Show With Trevor Noah. Will blikte terug op hoe hij zijn collega Chris Rock een klap gaf. “een vreselijke avond.”

‘Redelijk ingewikkeld’

Will is bezig met een keihard charmeoffensief. De nieuwe AppleTV+ film Emancipation maakt kans op Oscars en de ooit zo geliefde acteur ziet zijn kans om zijn fans terug te winnen. Hij gaat dan ook diep door het stof in The Daily Show en noemt de aanvaring met Chris Rock “redelijk ingewikkeld”. “Maar het komt erop neer dat ik gewoon geflipt ben. Al is dat uiteraard geen excuus voor mijn gedrag.”

Chris maakte een grap over Wills vrouw Jada Pinkett Smith tijdens de Oscar-avond. De komediant maakte haar kaalheid belachelijk terwijl ze lijdt aan een zeldzame ziekte die extreme haaruitval veroorzaakt. Will liep daarna woest het podium op en gaf Chris een klap in het gezicht.

Kleine jongen

De acteur beschrijft ook hoe hij zich op dat moment voelde:Ik was als een kleine jongen die moest toekijken hoe zijn vader zijn moeder sloeg. Al die zaken kwamen op dat moment plots weer naar boven. En dat is niet wie ik wil zijn."

Excuses

Eerder bood Will Chris al zijn excuses aan via z’n social media-kanalen. Ook zijn Jada deed een duit in het zakje, maar de komediant lijkt geen trek te hebben in de toenaderingen van het duo. Als Emancipation Oscar-nominaties krijgt, is Will sowieso niet welkom bij de uitreiking. Hij mag na de Oscar-klap tien jaar niet bij de Academy Awards aanschuiven.

Bekijk het hele interview hieronder.

Bron: ANP / Veronica Superguide