Will Smith Chris Rock Oscar klap

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will Smith Chris Rock Oscar klap
Hollywood

Will Smith komt met excuusvideo na slaan Chris Rock: ‘Onacceptabel’

|
|

Laatste update:

Miljoenen mensen zagen hoe Will Smith tijdens de Oscaruitreiking het podium opstormde om Chris Rock een klap te geven. In een video zegt Will nu sorry: “Chris, ik bied je mijn excuses aan."

'Ik ben hier als je wilt praten'

Will Smith heeft na vier maanden eindelijk uitgebreid gereageerd op de klap die hij Chris Rock gaf tijdens de uitreiking van de Oscars. Will maakt zijn excuses aan Chris. Hij doet dat in een video, die hij op zijn YouTube-kanaal plaatste: “Chris, ik bied je mijn excuses aan. Mijn gedrag was onacceptabel. En ik ben hier als je wilt praten.” Chris – die eerder aangaf geen ‘slachtoffer’ te zijn – wilde dat eerder nog niet.

Will Smith zegt sorry

Will geeft aan de aanvaring de afgelopen maanden steeds weer opnieuw voor zijn geest gehaald te hebben. En daarna was er maar één conclusie mogelijk: “Er is geen enkel deel van mij dat denkt dat dit de juiste manier was om mij op dat moment te gedragen.” Will wel daarom niet alleen Chris, maar ook diens familie zijn excuses aanbieden: “Ik heb me niet gerealiseerd hoeveel mensen daardoor gekwetst werden.” De acteur ziet echter ook wel in dat sommige banden misschien ‘onherstelbaar beschadigd’ zijn.

'Een diepgeworteld trauma'

Ook tegen Jada, zijn kinderen, zijn fans en de andere Oscar-genomineerden zegt Will sorry. “Mensen teleurstellen is een diepgeworteld trauma van mij. Ik haat het om mensen teleur te stellen.” De acteur zweert daarom ons voortaan weer ‘licht, liefde en vreugde’ te willen brengen: “Wacht rustig af, dan kunnen we weer vrienden worden.

Hoe zat het ook alweer?

Will stormde tijdens de Oscaruitreiking in maart het podium op toen Chris een grap maakte over het kale hoofd van Jada, die aan de haarziekte alopecia lijdt. Will benadrukt in de video dat Jada – die eerder aangaf de klap te betreuren – hem niet heeft opgedragen om naar Chris toe te lopen. Will bood de dag na het incident ook al kort zijn excuses aan.

We zochten laatst uit hoe het verder met Will gaat!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder