WIDM: Zó werd de Mol ontmaskerd!

Gisteravond werden in de tuinen van paleis Soestdijk alle mysteries van Wie is de Mol? 2023 opgelost. De winnaar, verliezen finalist én de Mol werden ontmaskerd. De winnende kandidaat vertelt nu meer over de tactiek die hem de pot bezorgde.

De finale van Wie is de Mol? 2023

Niets missen? Check hier onze Wie is de Mol?-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

Let op: dit verhaal bevat enorme spoilers voor Wie is de Mol? 2023!

Zaterdagavond kwam de Mol dan eindelijk bovengronds, in de afsluiter van Wie is de Mol? Jurre Geluk bleek de verrader te zijn, die soms wel héél lekker opzichtig te werk ging. Zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo verdacht onderzoeksjournalist Daniël Verlaan, maar díe had Jurre wel door. Daniël won WIDM 2023 en dus ook het prijzengeld van een slordige 11.000 euro.

Mol Jurre verpestte behoorlijk wat opdrachten, en uiteindelijk was hij bij kijkers van het programma torenhoog favoriet als Mol. Toch was hij bij de kandidaten zelf niet zo verdacht: alleen Daniël had de stiekeme saboteur door. Tegen RTL Nieuws vertelt hij uitgebreid hoe hij Jurre (al behoorlijk snel) ontmaskerde.

Handel met voorkennis

Volgens Daniël was het erg lastig om van de verschillende ‘mollenacties’ uit te gaan. Kandidaten maken soms fouten, en soms verpesten ze een opdracht om zichzelf een beetje verdacht te maken. De winnaar richtte zich dus vooral op dingen die alleen de Mol kon weten. “Het heeft niet zoveel zin om alleen te kijken wie er loopt te mollen bij een opdracht. Je bent pas écht verdacht als je iets doet waar je voorkennis voor nodig hebt gehad.”

Daniël zat al vrij snel op Jurre, maar die wist de verdenking tóch nog van zich af te krijgen. Hij belde met zijn partner terwijl Daniël in de buurt was, en zette een behoorlijk goede act neer. “Ik vond ‘m heel verdacht, maar daar dacht ik: Hij is het toch niet.” Uiteindelijk gaf de de morsecode-opdracht de doorslag. Jurre ontcijferde een paar woorden verkeerd, maar gebruikte daarvoor wél evenveel letters. “Ik wist zeker: Jurre had voorkennis, dus hij moest weten dat er een vijfletterig woord gemaakt moest worden.”

Wie is de Mol? 2023

De afsluiter van WIDM 2023 was gisteravond (met afstand) het populairste tv-programma. De confrontatie tussen Jurre, Daniël en Ranomi trok bijna 3,1 miljoen kijkers. Dat is iets minder dan we de afgelopen jaren gewend zijn, maar nog steeds een bijzonder grote score.

Als je nog even wilt nagenieten van WIDM 2023 check je hier ons hele dossier, of hier onze nabespreking.