WIDM: Mol verwijst populaire theorie naar de prullenbak

De uitslag van Wie is de Mol? 2023 is bekend, en nu komen de grootste geheimen van het seizoen langzamerhand naar buiten. Ook dit jaar werd er veel gespeculeerd over de de stem van de Mol, die af en toe te horen was. De Mol zelf onthult dat we hier voortaan niet meer op hoeven te letten!

De finale van Wie is de Mol?

Niets missen? Check hier onze Wie is de Mol?-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

Let op: dit verhaal bevat enorme spoilers voor Wie is de Mol? 2023!

Jurre Geluk werd gisteravond ontmaskerd als de Mol, en Daniël Verlaan was de enige kandidaat die hem in de smiezen had. Toch dachten kijkers lange tijd dat acteur Soy Kroon de saboteur was.  ‘De Mol’ was een paar keer te horen in WIDM, en er werd heel veel betekenis toegekend aan de stem én de manier van praten van deze intrigant. Jurre, de échte Mol, helpt alle molloten uit de droom.

Soy werd verdacht omdat hij - net als de Mol aan de telefoon - met een ‘rollende R’ spreekt. Hij was op dat moment de enige kandidaat die met deze ‘R’ praatte, dus dachten veel kijkers dat ze een ‘smoking gun’ gevonden hadden. Soy vloog vrij snel daarna uit het programma, dus hij kon de Mol niet zijn, maar volgens Jurre is de theorie sowieso waardeloos.

De stem van de Mol?

In een gesprekje met De Telegraaf verklapt Jurre dat ‘de stem van de Mol’ helemaal niet de zijne is. “Ooit is in Wie is de Mol? De fout gemaakt om daarvoor de stem van de Mol te gebruiken. Wat we dit jaar hebben gebruikt is een stemcomputer. Dus ik typ een antwoord in, en daar komt een stem uit en díe zegt die zin. Wij kunnen ook wel raden dat jij natuurlijk die stem gaat ontleden: dat risico kunnen we niet nemen.”

Nou, de ‘stem van de Mol’ kunnen we dus voortaan óók afstrepen als hint! Gelukkig maakte Jurre het in WIDM zó bont met zijn mol-acties dat er genoeg overbleef. De Mol kreeg dit seizoen trouwen wél een beetje hulp

Hier vind je ons hele dossier over Wie is de Mol? 2023.