Andre van Duin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Andre van Duin
Heel Holland BaktTVBrandende Vraag

Welke bakkers veroorzaakten een rel bij Heel Holland Bakt?

|
|

Laatste update:

Veel zoeter dan Heel Holland Bakt ga je een programma niet krijgen. Toch leverde het taartenfestijn door de jaren heen de nodige schandaaltjes op. Bakkers klaar, rellen maar!

Heksenjacht op Maroeska

Ook als je Heel Holland Bakt dit seizoen pas voor het eerst kijkt, heb je vast weleens van Maroeska Metz gehoord. Door haar indrukwekkende bak-cv vroeg heel Holland zich in seizoen 6 af: is dat wel eerlijk voor die andere amateurs? En dan zou Metz ook nog besties zijn met jurylid Janny van der Heijden. Genoeg ingrediënten voor een heksenjacht op social media. Haar finaleplek maakte het niet beter. Die eindstrijd won Maroeska tot haar grote opluchting niet. In the end verweet ze Omroep Max dat ze haar expres betweterig en onaardig hadden weggezet. De club van Jan Slagter ontkende dat. Wat een gedoe, mensen.

Heel Holland Bakt, Maroeska

Het deeg van Sabine

Seizoen 2021 stond in het teken van het mysterie rondom Sabine en haar deeg. Want dat was plotseling… spoorloos! Maar wie het nou uit de vriezer had gejat? We zullen het nooit weten. Het zorgde voor hilariteit bij de kijkers, die al snel paralellen zagen met Wie Is de Mol? Een hoop fans verdachten rivaal Chung van de geniepige streek, maar die was zich van geen kwaad bewust. Voor Sabine liep het goed af. Medekandidaat Thijs deelde zijn deeg met haar. Charmant. Of kreeg hij last van zijn geweten?

Sabine Omroep MAX

Iain, de vriezer en zijn #meltdown

Nee, het is geen rel uit Holland, maar wel één die zelfs in ons land #breakingnews was. In 2014 kreeg The Great British Bake Off deelnemer Iain een #meltdown, toen hij zag dat zijn zelfgemaakte ijs gesmolten was. De schuldige was rivale Diana. Die zou het ijs uit de vriezer hebben gehaald, om haar werk er snel in te zetten. Met als resultaat: ijstaart in de kliko en alle Britten boos. Helemaal doordat Iain door de jury de tent werd uitgestuurd. Pas toen later bleek dat een storing in de vriezer de oorzaak was, nam de hetze wat af.

De meloentaart van…

Terug naar Nederland. Net als Maroeska kreeg ook deelnemer Gwenn ooit het bakpubliek furieus. En wel door zijn fameuze meloentaart. Zo mooi, dat 'ie zelfs een plekje kreeg in onze Toptaarten-lijst. Oplettende fans herkenden zijn meesterwerk uit de Britse versie van het programma. De conclusie: #copycat. Toch kon het Janny en Robèrt aan het spreekwoordelijke achterwerk roesten. Zij kroonden Gwenn zelfs tot meesterbakker. “Ja, een soortgelijke taart is ook gemaakt in The Great British Bake Off. Net als appeltaart, soezen en worteltjestaart. En zo kunnen we nog wel even doorbakken.” Case closed.

Watermeloen Heel Holland Bakt

Lekkende Leith

Nog een relletje die wereldwijde fame kent: tijdens het uitzenden van een van de finales van het Britse bakfeest was Prue Leith op vakantie in Bhutan, Azië. Ze dacht dat de uitzending er al op zat. Iets met tijdzones. En feliciteerde winnares Sophie voordat die ook nog maar een eitje had geklutst. Vrij gênant, al zijn ze wel wat gewend daar. Jaren eerder zagen gokkantoren zó veel mensen wedden op één kandidate. Kon niet anders dan dat er geheime info was gelekt…

Nieuwe seizoensstart

Zondag 13 maart begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt op NPO 1. Van Chef’s Table tot Bake Squad: meer leuke bakshows vind je hier.

Lees verder