Is het liefde tussen Finn en Rey in Star Wars: The Rise Of Skywalker, of toch iets anders?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Is het liefde tussen Finn en Rey in Star Wars: The Rise Of Skywalker, of toch iets anders?

Wat wilde Finn tegen Rey zeggen in de nieuwe Star Wars?

|
|

Laatste update:

Fans zijn verdeeld over Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker. Sommigen vinden de film te veel op safe spelen, terwijl anderen het een fanservice-feestje noemen. Over één ding leek iedereen het wel eens: Finn roept bíjna naar Rey dat hij van haar houdt! Of zit het toch anders?

Let op: dit verhaal bevat milde spoilers voor Star Wars: The Rise Of Skywalker.

In de film worden onze helden op een gegeven moment verzwolgen door een boze plas drijfzand, en roept Finn (Boyega) naar Rey (Daisy Ridley) ‘dat hij haar iets moet vertellen’. Veel mensen dachten dat hij zijn liefde voor de wannabe-Jedi wilde opbiechten, zeker omdat Poe (Oscar Isaac) hem er later nog eens naar vraagt en Finn de boot afhoudt. Hij geneerde zich zeker een beetje?

Volgens John Boyega zelf zit het helemaal anders! En hij kan het weten, want hij had het hele script (verloren).

Maar wát dan Finn? Wilde je zeggen dat je Poe leuk vindt? Dat wisten we toch allemaal al?

Of was je van plan om te delen dat je een bloedhekel hebt aan zand? Net zoals een zekere Anakin Skywalker in Attack Of The Clones?

Volgens regisseur J.J. Abrams was Finn van plan om Rey te informeren dat hij ook ‘The Force’ kan voelen. De onduidelijkheid is volgens de regisseur bewust.

In The Rise Of Skywalker (en in de voorgaande films) leek Finn verschillende gevaren al bijzonder goed aan te voelen, dus zijn verbondenheid met ‘The Force’ komt zeker niet helemaal uit de lucht vallen. Tegelijkertijd is het wel een uitermate vreemd moment om met deze informatie over de brug te komen…

Star Wars: The Rise Of Skywalker

Het is niet de enige… opvallende keuze die in The Rise Of Skywalker gemaakt is, maar het is wél minder cliché dan een liefdesbetuiging voor Finn de dieperik in verdwijnt. Met een beetje fantasie zien we John Boyega over een tijdje weer terug in Star Wars, als Finn iets met zijn bijzondere powers wil gaan doen!

Door recente uitspraken van Lucasfilm-directeur Kathleen Kennedy lijkt het erop dat we wel weer even moeten wachten op een nieuwe Star Wars-film. Op Disney+ krijgt The Mandalorian wel een tweede seizoen, en zou er gewerkt worden aan méér Star Wars-series. Krijgen de avonturen van Poe, Rey en Finn mogelijk daar een vervolg? Verschillende Marvel-helden gingen ze al voor!

Lees verder