Kelly Marie Tran en Daisy Ridley als Rose en Rey in The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kelly Marie Tran en Daisy Ridley als Rose en Rey in The Rise of Skywalker

Last Jedi-regisseur komt op voor Rose na minieme The Rise of Skywalker-rol

|
|

Laatste update:

Rian Johnson, de regisseur van het nogal polariserende The Last Jedi, introduceerde Rose Tico in het Star Wars-universum. Het personage van Kelly Marie Tran kreeg in The Rise of Skywalker echter een miniem rolletje en veel fans zijn dan ook woedend. Nu neemt Rian het voor haar op.

Er klinkt felle kritiek op twitter. Zo laat acteur Jimmy Wong, die meespeelt in Disneys live-action-remake van Mulan, weten dat hij razend is. Hij vindt het belachelijk dat een nieuw personage (Dominic Monaghans Beaumont) meer tekst kreeg dan Rose. Ook anderen zijn woedend en wijzen ook op de forse online haat die Kelly Marie kreeg na The Last Jedi, waardoor ze zelfs haar insta-pagina even uit de lucht haalde.

Rian Johnson

Regisseur Rian Johnson, die laatst per ongeluk een Baby Yoda-spoiler dropte, voelt zich vast nog wel verantwoordelijk voor het personage, zo blijkt. Hij introduceerde haar in zijn hevig bekritiseerde The Last Jedi. Johnson plaatste gisteren een foto van Kelly Marie met een kroontje erbij en dat kunnen we dan ook alleen maar interpreteren als een steuntje in de rug voor haar en de fans die woedend zijn op haar minieme The Rise of Skywalker-rol. Toch is het dan óók een stiekeme uithaal naar regisseur J.J. Abrams, die 'zijn' personage weinig recht doet. 

The Rise of Skywalker

het laatste deel uit de Skywalker-saga draait sinds deze week in de bios. En net als bij The Last Jedi is ook nu weer een online-oorlog gaande tussen de verschillende Star Wars-fans. Het ene kamp vindt het een waardige afsluiter terwijl het andere ziedend is op J.J. Abrams en zijn, euhm, 'interessante' keuzes. Wij zitten toch wat meer in dat laatste kamp gezien de positie van The Rise of Skywalker in onze ultieme Star Wars-ranking

Lees verder