Last Jedi-regisseur verklapt per ongeluk Baby Yoda-spoiler voor The Mandalorian seizoen 2

Door Robin Heerkens
Baby Yoda in The Mandalorian op Disney+

Zelfs de meest verbitterde Star Wars-fans vallen voor de charmes van 'Baby Yoda' in de geweldige Disney+-serie The Mandalorian. The Last Jedi-regisseur Rian Johnson mocht de set bezoeken en kwam oog-in-oog met 'The Child' - alleen verklapt hij nu wel een potentiële mega-spoiler. 

Let op: potentiële spoilers voor The Mandalorian volgen!

Baby Yoda groeide de afgelopen weken uit tot een epische meme-machine. Het schattige groene wezentje, dat momenteel nog géén naam heeft, krijgt zelfs merchandise voor onder de kerstboom! Rian Johnson mocht vorige maand even langswippen op de set van The Mandalorian, maar... dropt nu iets dat hij misschien niet had mogen vertellen!

Op de set

In een interview met The Wrap vertelt Johnson dat hij opeens de Baby Yoda-pop in een hoek zag zitten. "De producer keek me aan met een blik van 'je mag hier niks over zeggen!'. Sindsdien zit ik al heel lang met dat grote geheim in mijn hart." Allemaal erg tof voor Johnson natuurlijk, maar hij gaf in datzelfde interview aan dat hij een maand geleden dit set-bezoek deed. En dáár zit de potentiële spoiler rond de kleine groene baas.  

Baby Yoda in The Mandalorian seizoen 2?

In Johnsons woorden schuilt meer info dan je denkt. We weten namelijk dat The Mandalorian seizoen 2 momenteel middenin de opnames zit. Als Johnson dus zegt dat hij vorige maand de set bezocht, was hij dus op de set van... The Mandalorian seizoen 2. Wat dat betekent? Baby Yoda overleeft waarschijnlijk het eerste seizoen! Althans: die voorzichtige conclusie kunnen we door deze info wel trekken. Mando weet 'The Child' tot nu toe ook al redelijk veilig te houden en dat blijft hij - zo lijkt het - dus volhouden!

The Mandalorian is elke vrijdag met een nieuwe aflevering te zien op Disney+.